Τα μίζερα ζευγάρια εξιδανικεύουν τη μίζερη σχέση τους

20:07 28/3/2014 - Πηγή: iPop

Μερικοί άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση η οποία είναι σε τέλμα είναι τόσο μίζεροι που αντί να προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματά τους, αναλώνονται στο να κριτικάρουν τα υπόλοιπα ζευγάρια. Μάλιστα, προβάλλουν προς τα έξω την εντύπωση ότι η μίζερη σχέση τους και η ζωή τους είναι ιδανική.

Δεν το υποθέτουμε, ούτε το λέμε (μόνο) από ίδια εμπειρία, αλλά προέκυψε από έρευνα ψυχολόγων του Stanford και του Waterloo. Βρήκαν ότι οι άνθρωποι είναι επικριτικοί με τις σχέσεις των άλλων ή το διαφορετικό τρόπο ζωής του, ειδικά όταν δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και τη σχέση στην οποία βρίσκονται.

Συγκεκριμένα,

ζευγάρια των οποίων η σχέση αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ήταν πιο πιθανό να υποστηρίξουν φράσεις όπως «Όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις έχουν πιο ολοκληρωμένη ζωή από αυτούς που δεν έχουν». Αντίστοιχα, οι ελεύθεροι που πίστευαν ότι είναι δύσκολο να βρουν σχέση ήταν πιο πιθανό να υποστηρίξουν τη φράση «Παρόλο που συχνά οι άνθρωποι νιώθουν την κοινωνική πίεση να βρίσκονται σε σχέση, πολλοί προτιμούν να είναι μόνοι».

Δηλαδή, αν το συνειδητοποιήσετε, αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί εντελώς ανάποδα: όσο είμαστε απογοητευμένοι με τις ζωές μας τείνουμε να σνομπάρουμε τους άλλους, κάτι που κάνει τη δική μας μιζέρια όλο και πιο μόνιμη. Μήπως την επόμενη φορά που θα σχολιάσετε αρνητικά κάποιον που λειτουργεί διαφορετικά από εσάς, να σκεφτείτε μήπως κατά βάθος… ζηλεύετε;

The post Τα μίζερα ζευγάρια εξιδανικεύουν τη μίζερη σχέση τους appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα