Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την τραγωδία στην πλατεία Βικτωρίας- Πλήρη διερεύνηση ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας

18:23 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένεια του θύματος απ’ την έκρηξη στο ταχυφαγείο στην πλατεία Βικτωρίας στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση ευθυνών.

Θυμίζουμε ότι απ’ την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σε μαγαζί Everest στην πλατεία

Βικτωρίας σκοτώθηκε μια γυναίκα, εργαζόμενη στο κατάστημα, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 5 άνθρωποι, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει, πως στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της και συμπάσχει με την οικογένεια του θύματος.

Τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού

«Η απώλεια μιας εργαζόμενης μητέρας κατά το σημερινό τραγικό συμβάν στην Πλατεία Βικτωρίας μας προκαλεί οδύνη.

Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών, καθώς και για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Στην οικογένεια της αδικοχαμένης εργαζόμενης εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

To Yπουργείο Εργασίας έτοιμο ν’ αναλάβει δράση για να αποδοθούν ευθύνες

Το Υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωσή του εκφράζει την ετοιμότητά του να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα εξαντλήσει «όλα τα περιθώρια του νόμου για τη φονική έκρηξη στα Everest στο κέντρο της Αθήνας».

Το Υπουργείο εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της εργαζόμενης και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

«Το Κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του ατυχήματος και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Το Σ.ΕΠ.Ε. ανταποκρινόμενο στον ρόλο του ως εγγυητής της εργατικής νομοθεσίας θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα περιθώρια για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στα άλλα θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, από την έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας.

Θα πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όλα τα αρμόδια όργανα, πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της εργαζόμενης από την έκρηξη στην επιχείρηση EVEREST και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει τις συνθήκες εργασίας και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς.

Έρχεται, επίσης, να δείξει πόσο επικίνδυνες είναι οι διατάξεις – προαπαιτούμενα που ψήφισε, μόλις χθες, η κυβέρνηση και οι οποίες, στο όνομα της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, καταργούν την αρχή της προφύλαξης και τους προληπτικούς ελέγχους μέτρων ασφαλείας (πυρασφάλεια κλπ.) και υγιεινής στις επιχειρήσεις, θεωρώντας τους εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση κι αυξάνοντας τους κινδύνους για τους εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θανάσιμο τραυματισμό μιας εργαζόμενης γυναίκας και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων, από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας. Στους τραυματίες που νοσηλεύονται ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Θα πρέπει, φυσικά, να εξιχνιαστούν και να προσδιοριστούν τα αίτια του ατυχήματος».

The post Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την τραγωδία στην πλατεία Βικτωρίας- Πλήρη διερεύνηση ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα