Τα αδέσποτα δεν είναι πια μόνα- Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα θα τους παρέχει τροφή και νερό

10:59 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Στο πλευρό των αδέσποτων ζώων της πόλης στέκεται ο δήμος Βόλου ο οποίος βρήκε τρόπο να τους παρέχει τροφή και νερό. Πλέον τα αδέσποτα ζώα θα μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες μέσω ενός υπερσύγχρονου και πρωτοποριακού μηχανήματος που θα παράλληλα θα μπορεί να ανακυκλώνει πλαστικά μπουκάλια νερού και κουτιά αναψυκτικών.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει εγκατασταθεί στην πλατεία Ρήγα Φερραίου, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο του Βόλου.

Να σημειωθεί, πως η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο

Βόλου και σε λίγες ημέρες, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να εγκατασταθεί και μια δεύτερη συσκευή.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος;

Τόνισε πως «ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά 15 τέτοιου είδους μηχανημάτων, σε διάφορα σημεία του Βόλου πάντα σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις».

Και όπως εξήγησε στόχος είναι να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που, όπως δήλωσε «συνιστά η συμπεριφορά μας απέναντι στα άτυχα αυτά ζώα και οι παρενέργειες της οποίας επιστρέφουν σε μας».

Σημειώνουμε, πως το συγκεκριμένο μηχάνημα που ενεργειακά είναι αυτόνομο, καθώς έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί μ’ ένα μικρό φωτοβολταϊκό. Μάλιστα, διαθέτει υποδοχή για πλαστικά μπουκάλια νερού, είτε άδεια, είτε γεμάτα και κάθε φορά που ένα μπουκάλι νερού τοποθετείται στην ειδική υποδοχή απελευθερώνεται και μια δόση τροφής για ζώα και βεβαίως νερό.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με δαπάνες του Δήμου Βόλου.

The post Τα αδέσποτα δεν είναι πια μόνα- Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα θα τους παρέχει τροφή και νερό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα