Βαρύ το πένθος στο Πακιστάν- Συντριβή αεροσκάφους της Pakistan International Airlines με 47 επιβάτες (Photos-Video)

14:35 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Αεροσκάφος της εταιρείας, Pakistan International Airlines, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα συνετρίβη στη βόρεια περιοχή του Πακιστάν την Τετάρτη. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 21 σοροί και συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή.

Pakistan International Airlines flight PK-661 carrying 40 people has crashed, officials say. https://t.co/bNDmWQfCpq

pic.twitter.com/FxCaxcdAUr

CNN Breaking News (@cnnbrk) December 7, 2016


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροπλάνο του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας είχε πάνω από 40 επιβάτες.

Φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής:

Το αεροσκάφος όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Pakistan International Airlines μετέφερε 37 επιβάτες και 10 μέλη πλήρωμα και εκτελούσε πτήση από το Σιτράλ με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Να τονίσουμε, πως ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης πως η επικοινωνία με την Πτήση ΡΚ-661 χάθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ανάμεσα στους επιβάτες και ένας τηλεοπτικός αστέρας του Πακιστάν:

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν και ο τηλεοπτικός αστέρας του Πακιστάν, Τζουναίντ Τζαμσέντ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα του.

Ο Τζαμσέντ να σημειωθεί, ότι έγινε ευρέως γνωστός στη γενέτειρά του τη δεκαετία του 80, καθώς συμμετείχε στο συγκρότημα «Vital Signs».

Τι αναφέρουν για το συμβάν Αξιωματούχοι;

Ο Λαΐκ Σαχ, ο οποίος είναι ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας στην επαρχία Καϊμπέρ- Παχτούνκβα μιλώντας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters δήλωσε πως το αεροπλάνο είχε συντριβεί στη συγκεκριμένη περιοχή, κοντά δηλαδή στην πόλη Χαβελιάν.

Τοπικοί Αξιωματούχοι οι οποίοι μίλησαν για το συμβάν δήλωσαν ότι «η επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου διεκόπη 90 λεπτά μετά την απογείωση λίγο πριν προσεγγίσει στον προορισμό του».

Πόσοι σοροί έχουν ανασυρθεί;

Αξιωματούχοι επισήμαναν ότι θεωρούν απίθανο να βρεθούν επιζώντες και επιβεβαίωσαν πως μέχρι το παρόν έχουν εντοπιστεί 21 σοροί.

Ο αξιωματούχος, Ταζ Μουχάμαντ Χαν, δήλωσε:

«Όλες οι σοροί έχουν απανθρακωθεί και δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί» και εν συνεχεία επικαλέστηκε μαρτυρίες αυτοπτών που είδαν το αεροσκάφος πριν τη συντριβή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρίσκονταν εννέα γυναίκες και δύο παιδιά.

Μήνυμα θλίψης από τον πρόεδρος της χώρας, Μαμνούν Χουσεΐν:

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε συντετριμένος από το συμβάν και τόνισε πως προσεύχεται «για τις ψυχές», ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλες τις αρμόδιες αρχές να σπεύσουν στο σημείο και ζήτησε από την εταιρία Pakistan International Airlines (PIA) να έρθει σε επαφή με τις οικογένειες των επιβαινόντων.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Λυπούμαστε που πρέπει να ενημερώσουμε ότι ένα ATR-42 αεροσκάφος της PIA που εκτελούσε την πτήση PK-661 και μετέφερε περίπου 40 ανθρώπους έχασε πριν λίγο επαφή με τον πύργο ελέγχου ενώ πετούσε από το Σιτράλ στο Ισλαμαμπάντ. Όλοι οι αρμόδιοι έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ο Τύπος θα ενημερώνεται σύμφωνα με τις εξελίξεις» τονίζει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Άγνωστα τα αίτια συντριβής:

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής, αλλά πηγές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος φέρεται να «αντιμετώπιζε πρόβλημα στον κινητήρα».

Δεν είναι η πρώτη αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν:

Σημειώνεται, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει το Πακιστάν καθώς πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 2006, 44 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Το 2007 η Ευρωπαϊκή Ένωση θυμίζουμε, ότι είχε αποκλείσει τις πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας».

photos:dailymail.co.uk,Tablighi Jamaat

The post Βαρύ το πένθος στο Πακιστάν- Συντριβή αεροσκάφους της Pakistan International Airlines με 47 επιβάτες (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα