Συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό το Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής

21:42 27/4/2016 - Πηγή: iPop

Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί το Συμβούλιο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Νέα κέντρα φιλοξενίας στην Πελοπόννησο

Τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας στην Πελοπόννησο προανήγγειλε ο Δημήτρης Βίτσας, λέγοντας πως τη δημιουργία τους θ’ αναλάβει το υπουργείο Άμυνας.

Ο ίδιος πρόσθεσε σε δηλώσεις του: «Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες του ασύλου και από

την επόμενη εβδομάδα να βλέπουμε να προχωράνε γρήγορα τις αιτήσεις. Το βασικό είναι να λειτουργήσει πλήρως η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας».

Σημειώνεται πως παρά τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών ότι ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει μέχρι το Πάσχα, ο πρόσφατος απολογισμός έδειξε ότι ακόμα φιλοξενούνται στην πύλη Ε-1 και στην Πέτρινη Αποθήκη του λιμανιού περισσότεροι από 2.800 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τα επεισόδια στη Λέσβο.

«Χρησιμοποιήθηκε και βία, διότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Το αν υπήρξε λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω θα φανεί».

Και πρόσθεσε:

Αυτά που εγώ είδα μπροστά μου, δείχνανε μια αυστηρότητα η οποία ήταν αναγκαία. Σας μιλάω γι’ αυτό που είδα. Περιμένουμε τέτοιες εκρήξεις, το παιχνίδι θα κριθεί από την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίζουμε και επίσης θα κριθεί από τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγγυηθεί την εφαρμογή της συμφωνίας

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό το Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα