Συνεχίζει τους εκβιασμούς ο Ερντογάν

14:18 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δεν κάνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απευθύνει για ακόμα μια φορά απηύθυνε κάλεσμα στην ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Όπως μάλιστα ξεκαθάρισε όταν αυτό συμβεί θα δείξει κι αυτός από την πλευρά του καλή θέληση.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του:

Όταν η ΕΕ τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους, την ανθρωπιστική βοήθεια και το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας, τότε και η Τουρκία θα δείξει καλή πρόθεση

O Ερντογάν δήλωσε επίσης, πως «η Τουρκία δεν έχει πλέον ενέργεια για να κυνηγά την Ευρώπη, στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον περιφερειακών αξιωματούχων στο προεδρικό μέγαρο».

«Η Άγκυρα επιθυμεί να διατηρήσει πολιτικές και οικονομικές σχέσεις στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας» ξεκαθάρισε για να προσθέσει ότι δεν θεωρεί πως «οι καλές σχέσεις με την ανατολή αποτελούν εναλλακτική στη δύση και αντίστροφα».

Ο Ερντογάν δικαιολόγησε τη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στη Συρία, υποστηρίζοντας «ομάδες ανταρτών στα βόρεια, λέγοντας ότι δεν έχουν στόχο μία χώρα ή ένα άτομο, αλλά τρομοκρατικές οργανώσεις».

Να θυμίσουμε, όμως, πως λίγες μέρες νωρίτερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε αναφέρει ότι η χώρα του βρίσκεται στη Συρία για να «τερματίσει την εξουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ».

photo:AP

The post Συνεχίζει τους εκβιασμούς ο Ερντογάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα