Συνάντηση Μπόργιανς – Τσίπρα στο Μαξίμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

08:50 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος παρέδωσε στις ελληνικές αρχές, στα τέλη Νοεμβρίου του 2015, τη λίστα με τους 10.500 λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες, συναντάται σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της στενότερης συνεργασίας των δύο πλευρών στο ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές συναντώνται σήμερα στο Μαξίμου στις 13:00, προκειμένου να βρεθούν κοινοί τόποι στο ζήτημα πάταξης φαινομένων φοροδιαφυγής, στα πλαίσια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, πρόκειται να υπογράψει με την ελληνική Κυβέρνηση, τη Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων.

Σε αυτή μεταξύ άλλων προβλέπονται η εκπαίδευση των υπαλλήλων των ελληνικών φορολογικών Αρχών σε κέντρα εκπαίδευσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Τη Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων θα υπογράψουν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονο0μικών Τρ. Αλεξιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε σχετικές δηλώσεις του στη Deutsche Welle ο κ . Μπόργιανς με αφορμή τη σημερινή του επίσκεψη στο Μαξίμου, σημειώνει:

Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη ΒΡΒ, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων. Επίσης πώς δουλεύει το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογεί στοιχεία, πώς διεξάγει έρευνες.

Ο κ.Μπόργιανς, υπογράμμισε ακόμη, πως τα εκπαιδευτικά σεμινάρια των Ελλήνων ελεγκτών του ΣΔΟΕ, μπορούν να ξεκινήσουν σχετικά άμεσα, με τον ίδιο να σημειώνει πως:»το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να γίνει αυτό στις αρχές του καλοκαιριού». Τα εν λόγω σεμινάρια απευθύνονται καταρχάς σε 50 υπαλλήλους, με απώτερο στόχο, να παρακολουθήσουν αντίστοιχα σεμινάρια ακόμα περισσότεροι υπάλληλοι.

Όπως ο ίδιος αναφέρει:

Εάν η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει την ικανότητα δράσης, τότε αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνον μέσω της μείωσης των δαπανών. Η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει επενδύσεις και να μπορεί να χρηματοδοτεί την κοινωνική συνοχή και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις έσοδα. Εάν θέλεις να γίνεται στην Ευρώπη αποδεκτό το αίτημα για παροχή βοήθειας τότε πρέπει να στέλνεις και το μήνυμα ότι φροντίζεις ώστε να επιτυγχάνονται όντως τα έσοδα που μπορούν να επιτευχθούν. Πιστεύω λοιπόν, ότι αυτή η στήριξη θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Συνάντηση Μπόργιανς – Τσίπρα στο Μαξίμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα