Συμφωνία με τη Λιβύη, αντίστοιχη με εκείνη με την Τουρκία ζητούν Ολάντ- Μέρκελ

09:00 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Κοινό ήταν το μήνυμα του Φρανσουά Ολάντ και της Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους στο Μετς της Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ εξέφρασαν την επιθυμία υπογραφής μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Λιβύη, σαν εκείνης με την Τουρκία,

διότι η χώρα της Βόρειας Αφρικής, όπως εξήγησαν, είναι πιθανό να αποτελέσει νέα πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε: «Εάν μπορέσουμε να κάνουμε με την Λιβύη ότι κάναμε με την Τουρκία, όπως και με τα δικά μας σύνορα: Έχουμε πολλά να κάνουμε».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε από την πλευρά του: «Πολλοί μετανάστες θα μπορούσαν να κινηθούν στη Μάλτα, την Ιταλία, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων».

Η κ. Μέρκελ συνέχισε, προσθέτοντας πως «η απάντηση της Ευρώπης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των αιτίων στη ρίζα τους. Η απάντησή μας πρέπει να είναι ότι θα κάνουμε κάτι για τη διαδικασία ειρήνευσης, όπως για παράδειγμα κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών στη Συρία».

Οι δύο πολιτικοί υπογράμμισαν την ανάγκη να γίνει πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας χωρίς διαβατήρια στη ζώνη του Σένγκεν.

The post Συμφωνία με τη Λιβύη, αντίστοιχη με εκείνη με την Τουρκία ζητούν Ολάντ- Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα