Σύγχυση στην Κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Σγουρίδη- Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υφυπουργός

07:47 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Σύγχυση επικρατεί από την Τετάρτη στην Κυβέρνηση έπειτα από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατά τις οποίες υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός, όπως και οι προκάτοχοί του, παραπλάνησε τους αγρότες. Ο Υφυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις ενώ είναι για κρίσιμες συναντήσεις στις Βρυξέλλες,

και όπως είναι φυσικό, ενοχλήθηκε. Σε μια προσπάθεια να ανασκευάσει τις δηλώσεις του στην συνέχεια ο Υφυπουργός, υποστήριξε πως:

«Εγώ είπα ότι οι πολιτικοί δεν κρίνονται από τις πράξεις τους αλλά από αυτά που έλεγαν – Εμείς δεν έχουμε κριθεί ακόμη. Δεν εννοούσα ότι ο Πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς.
Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν.
Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης».

Το κακό όμως ήδη είχε συμβεί και ο Παναγιώτης Σγουρίδης αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού για λόγους «ευθιξίας», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για το μέλλον του Υφυπουργού αμέσως μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

Σ’ αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε πως είναι ο δεύτερος Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που παραιτείται, μετά τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι αντισημιτικές αναρτήσεις του στο Twitter.

Τι είχε πει κατά την συνέντευξή του ο Π. Σγουρίδης;

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Πρωθυπουργός;», επέμεινε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση του Παναγιώτη Σγουρίδη:

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…»

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Σύγχυση στην Κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Σγουρίδη- Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υφυπουργός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα