Συμπεριφορές του σκύλου σου και τι σημαίνουν

19:18 13/2/2020 - Πηγή: iPop

συμπεριφορές του σκύλου σου λένε πολλά για τη διάθεσή του. Μπορεί να μην γνωρίζεις άπταιστα τη «γλώσσα» των σκύλων, αλλα κάποιες συμπεριφορές του θα πρέπει να μάθεις να τις ερμηνεύεις. Εάν είσαι νέος σκυλογονιός, το συγκεκριμένο άρθρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο ενώ εάν έχεις εμπειρία στα σκυλιά, λίγη ακόμα γνώση δεν βλάπτει!

Έχεις δει τον σκύλο σου να γλείφει ορισμένα σημεία πολύ επίμονα ή να κάνει κύκλους γύρω απ’ τον εαυτό του; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους

οποίους μπορεί να έχει μια τέτοια συμπεριφορά και ήρθε η στιγμή να τους μάθεις.

5 συμπεριφορές του σκύλου σου και τι σημαίνουνΚάνει κύκλους

Εάν ο σκύλος σου δεν μπορεί να σταματήσει να περπατάει κάνοντας κύκλους, μπορεί κάτι να σημαίνει. Μπορεί να είναι χαριτωμένο το να κυνηγάει την ουρά του, αλλά εάν το κάνει επίμονα ίσως κάτι συμβαίνει με την υγεία του. Οι μολύνσεις στα αυτιά μπορεί να προκαλέσουν αυτή τη συμπεριφορά, ενώ άλλες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να οφείλεται αυτό είναι το αιθουσαίο σύνδρομο αλλά και κάποια δηλητηρίαση. Επισκέψου τον κτηνίατρο.

Σκάβει

Τα σκυλιά σκάβουν στο έδαφος για πολλούς λόγους: Για να ξεφύγουν, να εντοπίσουν κάτι, να βρουν ένα δροσερό σημείο να κάτσουν ή να κρύψουν κάτι σημαντικό για αυτά. Ωστόσο, μερικά σκυλιά “σκάβουν” και μέσα. Έχεις παρατηρήσει ποτέ το σκυλί σου να προσπαθεί να σκάψει ή να ξύνει την κουβέρτα ή τον καναπέ; Μάλλον, ψάχνει για ένα μέρος να ξαπλώσει!  Εάν αυτό το κάνει συχνότερα το βράδυ, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Πιέζει το κεφάλι του

Αν παρατηρήσεις ότι ο σκύλος σου πιέζει το κεφάλι του στον τοίχο ή σε κάποιο άλλο σταθερό αντικείμενο, πρέπει να δώσεις προσοχή. Η πίεση του κεφαλιού είναι ένα σημάδι για αρκετά σοβαρά προβλήματα, όπως η τοξική δηλητηρίαση ή κάποια νόσος του εγκεφάλου. Κάνε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο του σκύλου σου αμέσως.

Κάθεται ανάμεσα στα πόδια σου

Αυτό είναι ένα σημάδι άγχους ή νευρικότητας. Ο σκύλος σου κάθεται στα πόδια σου ή ανάμεσα σ’ αυτά για να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά. Το άγχος είναι ένα θέμα που μπορείς να αντιμετωπίσεις σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή και τον κτηνίατρο του σκύλου σου.

Unsplash/ Eric WardΓλείφει τα πάντα

Όταν ο σκύλος σου γλείφει εσένα, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα σημάδι αγάπης και στοργής. Εάν γλείφει κάποιο αντικείμενο, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, μπορεί να το κάνει απλά από… βαρεμάρα ή για να απασχοληθεί με κάτι, όπως κάνουν τα μωρά με την πιπίλα!

Δες ακόμα:

Κι αν ο σκύλος σου βαριέται, εσύ τι κάνεις γι’ αυτό;

Photo: Pexels

Το άρθρο Συμπεριφορές του σκύλου σου και τι σημαίνουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα