Στρωμένο το κόκκινο χαλί για τον Βλ. Πούτιν- Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην άφιξη του

16:40 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Με τα βλέμματα στραμμένα στην επίσκεψη του Ρώσου πρόεδρου, Βλ. Πούτιν είναι η Αθήνα αλλά επίσης και τα διεθνή Μέσα. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας εισήλθε με καθυστέρηση τελικά στις 16:10 στον ελληνικό εναέριο χώρο και μαχητικά F16 της πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν προκειμένου να συνοδεύσουν το προεδρικό αεροσκάφος του Ρώσου ηγέτη μέχρι τον Ελ. Βενιζέλος.

Το κόκκινο χαλί στρώθηκε και ο Υπ. Εθνικής Άμυνας αναμένει τον Ρώσο Πρόεδρο στο αεροδρόμιο.

Ο Βλ. Πούτιν μετά από την Αθήνα θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος.

Ρώσικο ενδιαφέρον για επενδύσεις:

Σύμφωνα με πληροφορίες προτάσεις για κοινοπραξίες με την ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τις μεταφορές, τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό αναμένεται να αποτελέσουν να κυρίαρχα θέματα στις συναντήσεις που θα έχουν οι αντιπροσωπείες αμέσως μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ταξίδι του Πούτιν στην Ελλάδα πραγματοποιείται δέκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη του στη χώρα μας και φαίνεται πως έχει σοβαρές προσδοκίες και από τις δύο πλευρές.

Το χαρτί των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας για Τσίπρα και Πούτιν:

Σε σχετικό του άρθρο το πρακτορείο Russia Today περιγράφει την επίσκεψη Πούτιν και όπως τονίζει οι αναλυτές βλέπουν πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναζητά τρόπους να αμβλύνει τις κυρώσεις των Βρυξελλών, με ιδιότυπο σύμμαχο την Αθήνα.

Το άρθρο του Πούτιν πριν την επίσκεψη στην Ελλάδα:

Να θυμίσουμε πως Βλαντιμίρ Πούτιν λίγο πριν επίσκεψη του δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή στο οποίο τόνισε:

Εκτιμούμε τις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των λαών μας. Οι κοινές πολιτισμικές αξίες, ο ορθόδοξος πολιτισμός και η ειλικρινής αμοιβαία συμπάθεια αποτελούν στέρεα θεμέλια της συνεργασίας μας

Να τονισθεί πως αντιπροσωπεία ρωσικής λέσχης μοτοσικλετιστών πραγματοποιεί την Παρασκευή συμβολική επίσκεψη σε θρησκευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με επίκεντρο το Άγιο Όρος.

Ο Βλ. Πούτιν θα συνοδεύεται από πολλά άτομα της Κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματίες, ενώ στα πλαίσια της επίσκεψής του θα έχει επαφές με τους κ.κ. Παυλόπουλο και Τσίπρα.

Να τονισθεί πως στα πλαίσια της επίσκεψης θα υπογραφούν πλήθος συμφωνιών και διακηρύξεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας:

Επί ποδός βρίσκονται 2.500 αστυνομικοί.

Στο σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας που πάρθηκαν για την επίσκεψη του Πούτιν θεωρείται βέβαιο πως συμμετείχαν και άνδρες από την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου προέδρου.

Μάλιστα, στη λίστα των μέτρων περιλαμβάνονται επίσης και συσκευές για ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και «κόφτες» στα κινητά τηλέφωνα.

Μέτρα ασφαλείας δεν παίρνει μόνο η Αθήνα αλλά και το Άγιο Όρος που είναι η επόμενη στάση του Ρώσου Προέδρου.

Εκεί έχουν αναπτυχθεί μέχρι και βατραχάνθρωποι ενώ στην Αθήνα όσοι επιθυμούν να κινηθούν στον άξονα αεροδρόμιο-Ηρώδου Αττικού θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, η ενέργεια και οι σχέσεις Ε.Ε.- Ρωσίας. Εξάλλου σε άρθρο του πριν από μια ημέρα ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε την χώρα μας σημαντικό εταίρο της Ρωσίας.

Όπως τονίζει το Μαξίμου σε σχετική του ανακοίνωση:

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί:

στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός)στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίαςκαι τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:

Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντοςΔιακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για
Επιστήμη και τεχνολογία
Τουρισμό
ΜετεωρολογίαΣυμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων
Enterprise Greece – Invest in Russia
ΕΛΠΕ – Rosneft
Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Στρωμένο το κόκκινο χαλί για τον Βλ. Πούτιν- Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην άφιξη του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα