Πρώτα η ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά η ελάφρυνση- Όλες οι δηλώσεις πριν την έναρξη του Eurogroup

15:50 7/11/2016 - Πηγή: iPop

Για όλα όσα θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας μίλησε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε. Όπως διευκρίνισε «δεν υπάρχει λόγος για τη λήψη νέων μέτρων για τη χώρα μας». Υπέρ της συνολικής συμφωνία για το ελληνικό χρέος έως το τέλος του έτους δήλωσε πως τάσσεται ο Μοσκοβισί, ενώ ο Ντομπρόβσκις είπε, πως «θα συζητηθούν τα ήδη συμφωνηθέντα».

Ο Γερμανός σημείωσε χαρακτηριστικά «Θα ενημερωθούμε

για την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Μαΐου ο Β. Σόιμπλε επισήμανε, πως «τότε συμφωνήθηκε πως στο τέλος της δεύτερης αξιολόγησης θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο περαιτέρω πρόγραμμα» και συμπλήρωσε:

Αυτή η συμμετοχή είναι προϋπόθεση ώστε να συνεχίσουμε κανονικά καθώς ψηφίστηκε και από το γερμανικό κοινοβούλιο. Όταν τελειώσει το ελληνικό πρόγραμμα θα συζητήσουμε για τα υπόλοιπα

«Τον Μάιο είπαμε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2018 το πρόγραμμα και μετά θα συζητήσουμε για το χρέος. Σήμερα υπό το φως των οικονομικών εξελίξεων πρέπει να δούμε πως θα συνεχιστούν τα πράγματα» υπογράμμισε.

Γερούν Ντάισελμπλουμ:

«Έως το τέλος του έτους αναμένεται η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα» επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Η προσπάθεια είναι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου να έχει γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος. Το ΔΝΤ πρέπει να έχει μια σαφή εικόνα των μεταρρυθμίσεων και το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει μέχρι το τέλος του έτους» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και υπογράμμισε:

Μας το έχουν υποσχεθεί τον Μάιο όταν είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα στο θέμα του χρέους αν αυτό χρειάζεται

«Το τι χρειάζεται για το χρέος συναρτάται από πολλές παραμέτρους: ανάπτυξη, πληθωρισμό, δεσμεύσεις της Ελλάδας. Αυτή τη συζήτηση θα την συνεχίσουμε στις 5 Δεκεμβρίου. Σήμερα μιλάμε για την πρόοδο και μιλάμε μόνο για ό,τι έχουμε τον μήνα Νοέμβριο» ξεκαθάρισε.

Βάλντις Ντομπρόβσκις:

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Β. Ντομπρόβσκις είπε στους δημοσιογράφους:

Σήμερα υπό το φως των οικονομικών εξελίξεων πρέπει να δούμε πως θα συνεχιστούν τα πράγματα

«Θα επιμείνουμε στο δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουμε ορίσει. Θα συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, θα δούμε τι δουλειά έχει γίνει επί του προγράμματος» ανέφερε μιλώντας για τη χώρα μας και τόνισε:

Βλέπουμε ήδη ότι θα επιτύχουν τους φετινούς στόχους και προετοιμάζονται για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Θα συζητήσουμε την τεχνική υποστήριξη που θα δώσει η Κομισιόν προς την Ελλάδα

Ενώ πρόσθεσε:

«Θα δούμε διαφορετικούς τομείς όπως τη βελτίωση της συλλογής των φόρων, θα συζητήσουμε την τρέχουσα κατάσταση της τραπεζικής ένωσης και πως εμείς μπορούμε να κάνουμε καλύτερα βήματα».

Πιερ Μοσκοβισί:

«Θα παρουσιάσω σήμερα στο Eurogroup την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την Ελλάδα, είναι επιθυμητό να φθάσουμε σε μία συνολική συμφωνία έως το τέλος του έτους» είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ενώ συμπλήρωσε:

«Θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους νέους Έλληνες υπουργούς καθώς αναμένω να επισκεφθώ τη χώρα πριν από τα τέλη Νοεμβρίου».

The post Πρώτα η ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά η ελάφρυνση- Όλες οι δηλώσεις πριν την έναρξη του Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα