Στο στόχαστρο της Προανακριτικής λογαριασμοί και Πόθεν Έσχες του Παπαντωνίου

20:52 9/5/2017 - Πηγή: iPop

Στο στόχαστρο της Προανακριτικής βρίσκονται λογαριασμοί και Πόθεν Έσχες του Παπαντωνίου. Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, όπως έγινε γνωστό, τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για ελλιπή Πόθεν Έσχες του Παπαντωνίου, ενώ εκκρεμεί ακόμα το ζήτημα της αρμοδιότητας της Προανακριτικής.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής εξετάζουν στοιχεία,

τα οποία στόχος είναι να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τα μέλη της Επιτροπής ερευνούν την εμπλοκή του Γιάννου Παπαντωνίου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου 2001-2004.

Οι τρεις καταδικαστικές αποφάσεις που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική κατόπιν αιτήματος αφορούν την περίοδο 2015-2017 και σχετίζονται με την καταδίκη του Γιάννου Παπαντωνίου για ανακριβείς δηλώσεις «Πόθεν ‘Εσχες» της περιόδου 2008, 2009, 2010.

Η Προανακριτική μάλιστα αιτήθηκε την αποστολή συμπληρωματικών εγγράφων σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και στοιχεία της περιουσιακής κατάστασής του.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν θέλουν, ωστόσο, τους λογαριασμούς του κ. Παπαντωνίου να έχουν ακόμα συνδεθεί με τη θητεία του στο Πεντάγωνο και τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πιθανό είναι συνεπώς η Προανακριτική να δηλώσει αναρμόδια για το θέμα και να παραπέμψει όλα τα στοιχεία για τον Γιάννο Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη.

The post Στο στόχαστρο της Προανακριτικής λογαριασμοί και Πόθεν Έσχες του Παπαντωνίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα