Στο Μαξίμου ο φάκελος με την πρόταση για το ασφαλιστικό. Τι περιλαμβάνει;

14:27 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Την πόρτα του Μαξίμου πέρασε λίγο μετά τις 11:00 την Τετάρτη ο φάκελος που περιέχει την τελική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος διαβιβάστηκε στο Μαξίμου από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια την τελική πρόταση και, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα πρέπει να προβεί σε έγκριση της.

Μετά η πρόταση θα ξεκινήσει το ταξίδι με προορισμό

τους δανειστές.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση;

Στην πρόταση αναφέρεται πως δε θα γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις αλλά και στις επικουρικές που είναι πάνω από 170 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί πως ως αντιστάθμισμα προτείνεται η αύξηση κατά 1% των εργοδοτικών εισφορών αλλά και κατά 0,5% των εισφορών των εργαζομένων.

Παράλληλα αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό έχει δύο σκέλη: τη μείωση συντάξεων και αύξηση εσόδων.

Προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση, η πρόταση της Κυβέρνησης στους δανειστές πιθανότατα θα περιλαμβάνει 50% μείωση στις συντάξεις και 50% αύξηση των εσόδων.

Ενώ οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως εφάπαξ, επικουρικές και μερίσματα, δεν αποκλείεται να γίνουν και μερικές περικοπές σε συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.

Και πάλι όμως, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται πως θα έρθει σε σύγκρουση με τους δανειστές και ιδιαίτερα με το ΔΝΤ, το οποίο στηρίζει ξεκάθαρα τις μεγάλες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Την επόμενη εβδομάδα, το σχέδιο για το ασφαλιστικό παρουσιάζεται στους Θεσμούς, με την Κυβέρνηση να τρέχει να προλάβει να κλείσει τα ζητήματα που εκκρεμούν.

The post Στο Μαξίμου ο φάκελος με την πρόταση για το ασφαλιστικό. Τι περιλαμβάνει; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα