Στην εντατική το 9ο κρούσμα του κορονοϊού | Τα νέα έκτακτα μέτρα

19:48 4/3/2020 - Πηγή: iPop

Στην εντατική το 9ο κρούσμα του κορονοϊού, ο 66χρονος που όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης διαγνώστηκε με τον ιό. Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται μετά το βαρύ περιστατικό.

Στην ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα το 9ο κρούσμα του κορονοϊού, ένας 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός απ’ την Αμαλιάδα.

Ο άνδρας το προηγούμενο διάστημα είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ και όπως ανακοινώθηκε απ’ το υπουργείο Υγείας,

διαγνώστηκε με τον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα με πυρετό και δύσπνοια. Η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, το οποίο δεν γνωρίζουμε κι αν είχε αναφέρει.

Στα δύο 24άωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική στο νοσοκομείο του Ρίου,ο ασθενής είχε έρθει σε επαφή με άλλους ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνοδούς…

Σύμφωνα με πληροφορία, δόθηκε εντολή όποιος είχε έρθει σε επαφή με τον άνδρα, να παραμείνει στο σπίτι για 14 ημέρες, όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο απ’ τον ΕΟΔΥ.

Αναλυτικές οδηγίες για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

30 συνταξιδιώτες του πηγαίνουν για εξετάσεις

Εκτός από το προσωπικό του νοσοκομείου, έχει επικρατήσει πανικός και στα μέλη που ταξίδευαν μαζί του. 30 άτομα μεταβαίνουν από την Αμαλιάδα στο νοσοκομείο του Ρίου ενώ την ίδια στιγμή 4 άτομα βρίσκονται στα εξωτερικά ιατρεία και περιμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σπεύδει εκτάκτως στο Ρίο.

Πιο αυστηρά τα μέτρα για τον κορονοϊό

Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού ειδικά μετά το 9ο κρούσμα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα,η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον κοροναϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Να σημειωθεί πως το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε το βασικό σχέδιο που έχει καταρτισθεί τις τελευταίες ημέρες από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να παρουσιασθεί αναλυτικά από την κεντρική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε μια πρώτη φάση θα αυξηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα. Από 13 δηλαδή, θα γίνουν 26, ώστε να μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται όταν έχουν ύποπτα συμπτώματα και έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα ή έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός περιστατικών.

Παράλληλα, θα ακολουθήσει η δημιουργία-ορισμός νοσοκομείων που θα είναι εξειδικευμένα μόνο για την αντιμετώπιση περιστατικών κοροναϊού. Τα νοσοκομεία αυτά θα αναλάβουν να νοσηλεύσουν όσους ασθενείς παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα και δεν εμπίπτουν στα ήπια περιστατικά.

Επειδή, όμως, έχει προβλεφθεί ότι οι πολίτες λόγω της ανησυχία που θα δημιουργηθεί θα μεταβαίνουν κατά δεκάδες για έλεγχο σε νοσοκομεία, γι αυτό και θα απομονωθούν ολόκληρες πτέρυγες, προκειμένου όσοι φθάνουν σε νοσοκομεία που δεν είναι αναφοράς να μπορούν να μεταφέρονται αμέσως στις αποκλεισμένες πτέρυγες. Η διαδικασία πάντως που θα ακολουθηθεί θα είναι κλιμακούμενη, καθώς πρώτα θα ξεκινήσει ο περιορισμός ολόκληρων κλινικών και μετά θα έρθει ο ορισμός των νοσοκομείων που θα είναι αποκλειστικά για τον κοροναϊό.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό;

Photo: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το άρθρο Στην εντατική το 9ο κρούσμα του κορονοϊού | Τα νέα έκτακτα μέτρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα