Στην αντεπίθεση η Τουρκία- Πλήγματα σε στόχους του ΡΚΚ- Μπαράζ συλλήψεων μελών του HDP

08:30 12/12/2016 - Πηγή: iPop

Με την διπλή φονική επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το βράδυ του Σαββάτου απ’ την οργάνωση «Γεράκια του Κουρδιστάν» που είναι παρακλάδι του ΡΚΚ, η Άγκυρα απάντησε προκαλώντας πλήγματα σε στόχους της οργάνωσης στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησε σε βομβαρδισμούς στόχων του ΡΚΚ το βράδυ της Κυριακής στα βόρεια του Ιράκ.

Η ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρει πως επλήγη ένα διοικητήριο, αποθήκες οπλισμού και θέσεις μάχη

του PKK.

Την ίδια στιγμή αξίζει να τονίσουμε ότι ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων στην Τουρκία απ’ τους 38 στους 39, καθώς μια γυναίκα τραυματίας άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει προαναγγείλει εντατικοποίηση της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος σε μήνυμά του απ’ το νοσοκομείο όπου πήγε για να επισκεφτεί τους τραυματίες προανήγγειλε «μάχη μέχρι εσχάτων ενάντια στην τρομοκρατία» και χαρακτήρισε το νέο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ως «ευκαιρία» για να ενταθούν οι επιχειρήσεις εξάλειψης των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Συλλήψεις μελών του HDP

Την ίδια στιγμή οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις μελών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν 20 άτομα και στα Άδανα ακόμα 25.

Σημείωση!

Η οργάνωση τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» έχουν διαχωρίσει την θέση τους απ’ το PKK, ωστόσο, η τουρκική Κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται για μια οργάνωση και δεν αποδέχεται τον διαχωρισμό των δύο οργανώσεων.

The post Στην αντεπίθεση η Τουρκία- Πλήγματα σε στόχους του ΡΚΚ- Μπαράζ συλλήψεων μελών του HDP appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα