Στημένα παιχνίδια στα υψηλότερα επίπεδα αγώνων τένις

14:31 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Πληροφορίες για στημένα παιχνίδια στα υψηλότερα επίπεδα αγώνων τένις, συμπεριλαμβανομένου και του διεθνούς τουρνουά Wimbledon, αποκαλύπτει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, ερευνώνται τουλάχιστον 28 παιχνίδια αγώνων τένις, στα οποία όπως φαίνεται διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 650 εκατ. λίρες.

We can reveal evidence of

widespread suspected match fixing at the top level of world tennis https://t.co/1MVw0L17Typic.twitter.com/9usX9rVsXL

BBC Sport (@BBCSport) January 17, 2016

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, 16 από τους κορυφαίους 50 αθλητές του τένις, κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε στημένα παιχνίδια, ενώ τα σχετικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του BBC, περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 από την Ένωση Επαγγελματιών Τένις (ΑΤΡ).

Σημειώνεται, ένας από τους ερευνητές της συγκεκριμένης έρευνας, δηλώνει στο BBC πως είναι διαπιστωμένη ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα γύρω από μια συγκεκριμένη ομάδα παιχτών του τένις. όπως ο ίδιος δηλώνει: «υπήρχε ένας πυρήνας περίπου 10 παικτών που πιστεύαμε ότι ήταν οι πιο κοινοί δράστες, που βρίσκονταν στη ρίζα του προβλήματος. Τα στοιχεία ήταν πολύ δυνατά».

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Επαγγελματιών Τένις, Κρις Κερμόουντ, δεν τίθεται ζήτημα απόκρυψης στοιχείων, σχολιάζοντας πως οι αποκαλύψεις του BBC, αφορούν αγώνες που πραγματοποιήθηκαν προ δεκαετίας, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως οποιαδήποτε πληροφορία θα ερευνηθεί.

The post Στημένα παιχνίδια στα υψηλότερα επίπεδα αγώνων τένις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα