Στη Βουλή και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων- Όσα αναφέρει

13:54 25/11/2016 - Πηγή: iPop

Στη Βουλή κατατέθηκε την Παρασκευή και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων από το Υπουργείο Οικονομίας που φέρει τον τίτλο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις».

Τι αναφέρει το νομοσχέδιο;

Στο πρώτο μέρος του να σημειωθεί, πως επανακαθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τις διαδικασίες σύστασης εμπορικών επιχειρήσεων και δίνεται η δυνατότητα σύστασης χωρίς συμβολαιογραφικό έγγραφο εταιριών περιορισμένης ευθύνης, Ανώνυμων εταιριών, όπως

επίσης και προσωπικών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιριών.

Την ίδια στιγμή, εισάγονται βελτιώσεις στη λειτουργία των Υπηρεσιών Μίας Στάσης για τη σύσταση εμπορικών εταιριών και παράλληλα επαναπροσδιορίζονται οι αρμοδιότητές τους, στις οποίες συγκαταλέγεται πλέον και η απόδοση κλειδάριθμου για το TAXIS.

Επίσης, σημειώνεται ότι δημιουργείται Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Μίας Στάσης η λεγόμενη e-YMS», όπου η σύσταση των εμπορικών εταιριών θα πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονικά με τη χρήση εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας.

Τονίζουμε, πως το πολυνομοσχέδιο τροποποιεί αλλά και συμπληρώνει διατάξεις του νόμου σχετικά με τις προσωπικές εταιρίες, και παρέχει τη δυνατότητα μετατροπής μίας ομόρρυθμης εταιρίας σε ετερόρρυθμη.

Μερικές από τις διατάξεις «ουρές» του πολυνομοσχεδίου:

«ρυθμίζονται θέματα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεωνεπέρχονται διορθώσεις σε μία σειρά διατάξεων για τις δημόσιες συμβάσεις έργωνκαταργούνται διατάξεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ψηφιακής Πολιτικής και Υγείαςεπανακαθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας των Φορτηγών Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης».

Η επεξεργασία του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου σημειώνεται, πως αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, και στόχος είναι να ψηφιστεί την Τρίτη.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Στη Βουλή και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων- Όσα αναφέρει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα