Στη μέγγενη δανειστών – μπλόκων η κυβέρνηση, γενικευμένο μπλακ άουτ στη χώρα

19:53 6/2/2016 - Πηγή: iPop

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες οι οποίοι προχωρούν πλέον σε 24ωρους αλλά και επ’ αόριστον αποκλεισμούς, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ενώ κλειστό για έκτη ημέρα είναι και το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και η ουρά που σχηματίζουν οι νταλίκες και τα φορτηγά ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Στο νομό Κιλκίς, που έχουν

στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Στα διόδια των Μαλγάρων, τα τρακτέρ ξεπερνούν τα 800, ενώ τέσσερα μπλόκα μετρά ο νομός Χαλκιδικής.

Πολύωροι είναι παράλληλα οι αποκλεισμοί δρόμων στην Κρήτη, σε Αχαΐα και Ηλεία.

Σε συνεδριάσεις τους την Κυριακή οι αγρότες αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω κοινή στάση τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια τους είναι η σύνταξη κοινού κειμένου στο οποίο θα αναφέρουν αναλυτικά τα αιτήματά τους εν όψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα, την προσεχή Τρίτη.

Κοινή συνισταμένη πάντως σύσσωμου του αγροτικού κόσμου παραμένει η απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, οι επίσημες τοποθετήσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και διάλογος από μηδενική βάση.

The post Στη μέγγενη δανειστών – μπλόκων η κυβέρνηση, γενικευμένο μπλακ άουτ στη χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα