Σταθάκης: Θα υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους

21:19 18/5/2016 - Πηγή: iPop

Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πορεία προς την ανάπτυξη.

Η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, θα έχει θετικό αντίκτυπο για την βιωσιμότητά του.

Συγκεκριμένα είπε: «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έχουμε σημαντική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δημιουργώντας

ασφαλές περιβάλλον. Το θετικό είναι πως θα συζητηθεί το θέμα του χρέους στο Eurogroup της Τρίτης. Δεν έχει νόημα να προκαταβάλουμε το αποτέλεσμα, διαφαίνεται όμως ότι θα υπάρξει συμφωνία- πλαίσιο και στα τρία σημεία τα οποία έχουν τεθεί. Περιμένουμε μέχρι την Τρίτη για να δούμε ποια θα είναι η οριστική κατάληξη».

Για τις οφειλές που έχει το Δημόσιο προς ιδιώτες, ο κ. Σταθάκης σχολίασε: «Άμεσα θα εκταμιευθούν πόροι ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν προς τους ιδιώτες στους οποίους οφείλει το Δημόσιο, ενώ έως το τέλος του έτους θα δοθούν άλλα 3 δισ. ευρώ».

Ο Γιώργος Σταθάκης αφού προχώρησε στην παρουσίαση των τεσσάρων αξόνων ανάπτυξης, είπε πως «η οικονομία άντεξε το 2015, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, και για το 2016 προδιαγράφεται θετική πορεία για την οικονομία».

Για το ΕΣΠΑ, τόνισε: «Είναι από εκείνα τα υποστηρικτικά εργαλεία για την ανάπτυξη, για τον αναπτυξιακό νόμο ανέφερε πως θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο, ενώ εκτός από τις 42 επενδυτικές προτάσεις, ύψους 5,6 δισ. ευρώ που έχουν υποβληθεί προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ, υπάρχουν και άλλες προτάσεις εν εξελίξει και εκτιμούμε πως η κινητοποίησή τους θα γίνει έως τα τέλη του 2017 που είναι η πρώτη χρονική περίοδος».

Photo: ©INTIMEnews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

The post Σταθάκης: Θα υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα