Στα λευκά ντύθηκε η Ελλάδα

20:44 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Στα λευκά ντύθηκε η Ελλάδα με το χιόνι να έχει αρχίσει να πέφτει σε πολλές περιοχές ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πήλιο και Ορεινή Μαγνησία έχουν δει για τα καλά χιόνι, ενώ στο Βόλο το χιονόνερο έχει κάνει την εμφάνισή του.

Να σημειωθεί πως στο Πήλιο το χιόνι έχει φθάσει τα 20 εκατοστά.

Φυσικά το χιόνι έχει επισκεφτεί και τα χωρία Μακρυνίτσα, Πορταριά, Βυζίτσα ,Μηλιές, Δράκεια και Ζαγορά.

Την ίδια στιγμή, οι χιονοπτώσεις έχουν ξεκινήσει σε Μακεδονία και Θράκη.

Οι δρόμοι είναι

ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις παραπάνω περιοχές, ωστόσο, μέχρι στιγμής μαθαίνουμε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι υπεύθυνοι ρίχνουν κάθε τόσο αλάτι στους δρόμους για να μην προκληθούν ατυχήματα από την ολισθηρότητα.

Ωστόσο, στο Βόλο ένας 41χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του καθώς το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό.Προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο άνδρας που τελικά βρέθηκε νεκρός, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Ακόμα στις περιοχές όπου χιονίζει, οι πολίτες που οδηγούν πρέπει:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύουΝα έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμαΝα ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμουςΝα ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουνΝα μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένωνΝα ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότηταςΝα αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στα λευκά ντύθηκε η Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα