Η έγγραφη δέσμευση της Κυβέρνησης στους Θεσμούς- Πιθανή τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ

11:21 21/12/2016 - Πηγή: iPop

Στα χέρια των Θεσμών βρίσκεται πλέον η επιστολή της ελληνικής Κυβέρνησης στην οποία περιλαμβάνονται οι δεσμεύσεις της Αθήνας προκειμένου να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Στην επιστολή υπάρχουν «έγγραφες λογιστικές και πολιτικές διευκρινίσεις» για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Το κείμενο υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τι ζήτησε το EWG;

Κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη του

EWG , οι εταίροι ζήτησαν απ’ τον Γ. Χουλιαράκη που εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση μια έγγραφη δέσμευση της Αθήνας ότι τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους αφορούν μόνο το 2016 και δεν θα επαναληφθεί η έκτακτη οικονομική βοήθεια και τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, ζήτησαν στην επιστολή να περιλαμβάνεται και η δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν θα προχωρήσει στο μέλλον σε ανάλογες πρωτοβουλίες χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους Θεσμούς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, η επιστολή περιλαμβάνει τρεις δεσμεύσεις:

Τη δέσμευση ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι μόνο για το 2016Τη δέσμευση ότι δεν θα γίνει ανάλογη μονομερής κίνηση απ’ την Κυβέρνηση στο μέλλονΤη δέσμευση ότι θα καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος για το 2016

Τονίζεται ότι στη σημερινή διάσκεψη του EuroWorking Group αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πιθανό νέο Eurogroup;

Ο δημοσιογράφος Θ.Θανόπουλος επίσης τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα ο Πρόεδρος του Eurogroup να συγκαλέσει το Εurogroup σε τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Σημειώνουμε πως πηγές του Μαξίμου σημείωναν την Τρίτη ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης δεν αποτελούν πρόβλημα καθώς δεν παραβιάζεται η συμφωνία. Το ίδιο μήνυμα απέστειλε και ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του απ’ την Κρήτη, διαβεβαιώνοντας ότι το ποσό θα καταβληθεί στους συνταξιούχους στις 22 Δεκεμβρίου και τονίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε τα ποσά που πλεονάζουν».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Η έγγραφη δέσμευση της Κυβέρνησης στους Θεσμούς- Πιθανή τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα