Σπιτική πραλίνα με 7 υλικά που είναι 1.000 φορές πιο λαχταριστή απ’ την έτοιμη!

15:50 26/8/2019 - Πηγή: iPop

Την βάζεις παντού: Κρέπες, βάφλες, λουκουμάδες, σε μια φέτα ψωμί, στη ρυζογκοφρέτα, στις τηγανίτες, σε τοστ κι όπου αλλού μπορείς να φανταστείς! Σε κάθε σπίτι συνήθως υπάρχει μια πραλίνα στο ντουλάπι της κουζίνας, ειδικά εάν στο σπίτι υπάρχουν και παιδιά. Πώς θα σου φαινόταν εάν έφτιαχνες τη δική σου σπιτική πραλίνα με 7 υλικά, η οποία είναι 1.000 φορές πιο λαχταριστή απ’ την έτοιμη;

Αν πας μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ, θα βρεις αρκετές διαφορετικές

μάρκες πραλίνας, αλλά καμία δεν συγκρίνεται μ’ αυτή που θα φτιάξεις εσύ! Γιατί ξέρεις τι βάζεις μέσα, παίζεις με τις αναλογίες για να πετύχεις το αποτέλεσμα που ταιριάζει περισσότερο στη γεύση σου και γιατί ό,τι είναι σπιτικό είναι πάντα καλύτερο απ’ το ετοιματζίδικο.

Τι υλικά θα χρειαστείς για την σπιτική πραλίνα;220 γραμμάρια φουντούκια1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κούπα ζάχαρη άχνη (ή και λιγότερη αν δεν την θες πολύ γλυκιά)3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη170 γραμμάρια κουβερτούρα1 κουταλάκι του γλυκού λάδιTip!

Εμείς χρησιμοποιήσαμε λάδι από αμύγδαλο και σου προτείνουμε να προτιμήσεις κι εσύ κάποιο λάδι από ξηρό καρπό, για περισσότερο άρωμα.

Πώς θα φτιάξεις την σπιτική πραλίνα;Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά τα φουντούκια, τα οποία τα έχουμε απλώσει σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.Αφού κρυώσουν τα φουντούκια, αφαιρούμε τις φλούδες που μπορεί να έχουν.Λιώνουμε την κουβερτούρα στο microwave.Βάζουμε τα φουντούκια στο multi για 2-3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πλούσια πάστα φουντουκιού.Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο και τη ζάχαρη άχνη.Αφού χτυπήσουμε τα υλικά μαζί, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το λάδι.Έχει στο μυαλό σου ότι η πραλίνα θα είναι ρευστή όταν την βγάλεις απ’ το multi, αλλά θα πήξει στη συνέχεια.Βάζουμε την πραλίνα σ’ ένα βαζάκι και τη διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 μήνα ή και λίγο παραπάνω! (Εάν έχεις καταφέρει να μην την φας όλη σε μια βδομάδα!).Αν σ’ αρέσει η σοκολάτα, δες κι αυτή τη συνταγή:

Μπισκότα γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Σπιτική πραλίνα με 7 υλικά που είναι 1.000 φορές πιο λαχταριστή απ’ την έτοιμη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα