Σουρεαλιστικά έπιπλα που θα θες να βάλεις τώρα στο σπίτι σου!

17:40 12/11/2021 - Πηγή: iPop

Μπορούν αυτά τα σουρεαλιστικά έπιπλα να γίνουν δικά μας; H γλύπτρια από τη Νότια Κορέα Lila Jang έχει δημιουργήσει σουρεαλιστικές εκδόσεις γαλλικών επίπλων του 18ου αιώνα… Μοιάζουν με έπιπλα βγαλμένα από τον κόσμο Lewis Carroll ή από το γνωστό παραμύθι της Disney «Η Πεντάμορφη και το τέρας». 

Η έμπνευση της ήρθε ενώ ζούσε στο μικροσκοπικό διαμέρισμά της στο Παρίσι και παρατήρησε ότι τα τραπέζια και οι καρέκλες θα μπορούσαν να χωρέσουν μόνο αν κάποιος

τα λύγιζε. H Lila Jang έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο προβάλλοντας τη μοναδική οπτική σχεδιασμού της.

beautifuldecay.com

Δώσε στο σπίτι σου μία φυσική διακόσμηση χρησιμοποιώντας έπιπλα από ξύλο

Ο σουρεαλισμός στο έργο της είναι ο τρόπος της να ξεφύγει από τη ρουτίνα. Τα τραπέζια, οι καρέκλες, τα γραφεία και τα σκαμπό μεταμορφώνονται με ρευστά, παιχνιδιάρικα και ογκώδη χαρακτηριστικά.

Σχεδόν αποσυνδέονται από την αρχική τους χρήση και το σκοπό για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί, σαν τα αντικείμενα της σχεδιάστριας Κατερίνας Καμπράνη. Μόνο που στην περίπτωση της Jang, τα σουρεαλιστικά έπιπλα της μπορούν να είναι απολύτως πρακτικά και χρηστικά, ακόμα και σε ένα συμβατικό σπίτι.

beautifuldecay.com

Η Jang σπούδασε γλυπτική στο Πανεπιστήμιο Hongik στη Σεούλ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ecole Superieure National des Beaux-Arts στο Παρίσι. Πρόσφατα πραγματοποίησε έκθεση στο Centre Culturel de Coreen στο Παρίσι και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εκθέσεις τέχνης σε διεθνές επίπεδο στο Παρίσι, τη Ζυρίχη, τη Βασιλεία, τη Σεούλ και τη Νότια Κορέα και το Σεράγεβο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σουρεαλιστικά έπιπλα που θα θες να βάλεις τώρα στο σπίτι σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα