Σοκ στη Γαλλία: 13 ηλικιωμένοι πέθαναν σε γηροκομείο από την γρίπη

09:21 8/1/2017 - Πηγή: iPop

Τους δεκατρείς έφτασαν οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε γηροκομείο στη Λυών της Γαλλίας λόγω της γρίπη από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και χτες 7 Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή ακόμη έξι νοσηλεύονται.

Από την πλευρά της η υπουργός Υγείας της χώρας, Μαριζόλ Τουρέν, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες εποπτείας να διαλευκάνουν το συγκεκριμένο, όπως τόνισε «έκτακτο γεγονός».

Τονίζουμε, πως από τους 2 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν

στον οίκο ευγηρίας Κοριάν Μπερτελό στη Λυών και ήταν τα πρώτα δύο κρούσματα της γρίπης προσβλήθηκαν εν συνεχεία ακόμα 13 άνθρωποι με μέση ηλικία 91,5 ετών τα οποία και πέθαναν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του στο γηροκομείο την Παρασκευή, ο γενικός διευθυντής Υγείας διαπίστωσε ότι από εκείνη την ημερομηνία είχαν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της γρίπης.

Σημειώνεται, πως η επιδημία της εποχικής γρίπης εντάθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία καθώς ήταν μεγάλη η αύξηση των ανθρώπων που διακομίστηκαν σε μονάδες εκτάκτων περιστατικών αλλά και των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται.

The post Σοκ στη Γαλλία: 13 ηλικιωμένοι πέθαναν σε γηροκομείο από την γρίπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα