Σκάνδαλο στο Παλάτι: Ο Λόρδος Mountbatten κατηγορείται για παιδεραστία

19:57 17/10/2022 - Πηγή: iPop

Για μια ακόμα φορά η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων. Ο Λόρδος Mountbatten 43 χρόνια μετά τον θάνατό του θα δικαστεί ερήμην, για την πολύκροτη υπόθεση της παιδεραστίας. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας κατηγορείται για ειδεχθή εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα. Τα άπλυτα του Παλατιού βλέπουν το φως δημοσιότητας, με το γόητρο των royals του Λονδίνου να πληγώνεται ξανά.

Ο εκλιπών θείος

του Βασιλιά Καρόλου, Λόρδος Mountbatten, κατηγορείται για τον βιασμό ενός 11χρονου αγοριού σε ένα διαβόητο σπίτι για παιδιά τη δεκαετία του 1970.

Ο Λόρδος Mountbatten αντιμέτωπος με την κατηγορία βιασμού ανηλίκου

Ο Arthur Smith, πρώην κάτοικος του σπιτιού Kincora στο Belfast, αποφάσισε να προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία εναντίον του Mountbatten, που κατά την διάρκεια της ζωής του αποτέλεσε σημαντικό συμβουλευτικό παράγοντα στα βασιλικά πεπραγμένα. Εάν ο ισχυρισμός του Smyth αποδειχτεί αληθινός, θα γίνει το τέταρτο θύμα το οποίος φέρεται ότι κακοποιήθηκε από τον Mountbatten.

Το σπίτι Kincora άνοιξε στην οδό Upper Newtownards του Belfast, κοντά στα κτήρια του Κοινοβουλίου του Stormont, τον Μάιο του 1958 και έκλεισε τον Οκτώβριο του 1980 μετά από ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με μια αναφορά του The Village, το κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Kincora φέρεται να διευθυνόταν από τρεις άνδρες. Ο William McGrath, ο Joseph Mains και ο Raymond Semple καταδικάστηκαν για κακοποίηση παιδιών τον Δεκέμβριο του 1981. Ωστόσο, η εμπλοκή του βασιλικού μέλους αποσιωπήθηκε όπως όπως από τις αρχές, με αποτέλεσμα ο Λόρδος να μην πληρώσει ποτέ για τα εγκλήματά του.

Οι αστυνομικές αρχές απέτυχαν εκείνο τον καιρό να εκπληρώσουν το καθήκον τους έναντι των θυμάτων στο Kincora. Η αστυνομία τότε, δεν ενήργησε με βάση τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν μεταξύ 1973-1976, ανέφερε το Irish Examiner.

Η πολυτάραχη ζωή του Πρίγκιπα Άντριου, το σκάνδαλο Επστάιν και η αποκαθήλωση του

Ποια ήταν τα άλλα θύματα του Λόρδου;

Ο Λόρδος Mountbatten συνδέθηκε στενά με τον Βασιλιά Κάρολο, καθώς αποτέλεσε γι’ αυτόν πατρική φιγούρα και έμπιστο συμβουλάτορα. Σκοτώθηκε σε μια τρομοκρατική ενέργεια από τον ΙΡΑ στις ακτές της Ιρλανδίας, μαζί με μέλη της οικογένειάς του.

Ο McGrath έχει αναγνωριστεί ως ο άνθρωπος που οδήγησε τον Smith στα χέρια του Mountbatten, ενώ ο Joseph Mains ένας άλλος εργάτης στο Kincora, φέρεται να διακινούσε τουλάχιστον άλλα τρία αγόρια στον Λόρδο στην Ιρλανδία, όπου έκανε τις ετήσιες διακοπές του κάθε Αύγουστο.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο Stephen Waring και ένα άλλο παιδί, που φέρεται να ταυτοποιήθηκε ως Sean. Τα δυο αυτά αγόρια κακοποιήθηκαν από τον Mountbatten τον Αύγουστο του 1977, ενώ ο Waring βρέθηκε νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Ο Amal αποτελεί το τρίτο θύμα που ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον θείο του Βασιλιά Καρόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν 16 χρονών όταν διακινήθηκε στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τον Mountbatten τέσσερις φορές.

Τώρα, οι ισχυρισμοί του Arthur Smyth, του τέταρτου και του τελευταίου θύματος, προσθέτουν σημαντικά στα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί εναντίον του Mountbatten.

Το προφίλ του Παλατιού κλονίζεται για μια ακόμα φορά. Μπορεί η υπόθεση να είχε τότε αποσιωπηθεί εξαιτίας του βασιλικού στάτους του Mountbatten, αλλά τα θύματα, αν και καθυστερημένα, θα λάβουν την διακαίωσή τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σκάνδαλο στο Παλάτι: Ο Λόρδος Mountbatten κατηγορείται για παιδεραστία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα