Σίγουρη πως θα κερδίσει την έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η Τ. Μέι

14:53 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Την πεποίθησή της, πως η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να κερδίσει την έφεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας εξέφρασε η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι επισημαίνοντας πως «δεν θα χρειαστεί ψήφος του κοινοβουλίου για την εκκίνηση της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ αλλά και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Τερέζα Μέι συνέχισε να

υποστηρίζει τον ισχυρισμό της πως «το χρονοδιάγραμμά της για επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας έως τις 31 Μαρτίου 2017 από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει».

Σε δηλώσεις της μάλιστα η εκπρόσωπος της ανέφερε:

«Η έμφασή μας δίνεται στην προσφυγή μας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, στην παρουσίαση των επιχειρημάτων μας εκεί και στην δικαίωσή μας. Επ’ αυτής της βάσης, προχωρούμε κανονικά με το χρονοδιάγραμμά μας».

Σημειώνεται, πως τα ίδια ζητήματα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τόσο στον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, όσο επίσης και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με τους οποίους θα έχει συνομιλίες μέσα στην ημέρα.

The post Σίγουρη πως θα κερδίσει την έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η Τ. Μέι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα