Σε ρυθμούς διαπραγμάτευσης η Κυβέρνηση

07:34 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκινούν και πάλι σήμερα, Τρίτη, οι επαφές της ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, χωρίς, ωστόσο, να αποτελεί στόχος η συμφωνία μέχρι τo Eurogroup της Παρασκευής, αφού στην ατζέντα της συνεδρίασης έχει τεθεί απλά καταγραφή προόδου των επαφών και όχι λήψη κάποιας απόφασης. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική πλευρά ελπίζει σ’ ένα έκτακτο Eurogroup εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο θα κλειδώσει η συμφωνία.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM) βρίσκονται ήδη στην Αθήνα

και θα έχουν ορισμένες πρώτες επαφές με το οικονομικό επιτελείο μέχρι να καταφθάσει και η Ντέλια Βελκουλέσκου, που εκπροσωπεί το ΔΝΤ.

Τα μηνύματα των Ευρωπαίων αξιωματούχων κινήθηκαν στο ίδιο κλίμα και χθες, Δευτέρα, με την Κριστίν Λαγκάρντ να επαναλαμβάνει την ανάγκη το χρέος να γίνει βιώσιμο, ενώ κάλεσε την ελληνική πλευρά να δείξει ότι λαμβάνει πραγματικά μέτρα.

Ο Πιερ Μοσκοβισί από την πλευρά του δίνει έμφαση στη σειρά των πραγμάτων: πρώτα αξιολόγηση και μετά συζήτηση για το χρέος.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επίσης ζητά περισσότερη δουλειά για να κλείσει η συμφωνία, ενώ τονίζει πως στο Eurogroup θα συζητηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων.

Το συμπέρασμα είναι ότι από τότε που διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις λόγω εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ μέχρι σήμερα, η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο ίδιο σημείο, ενώ πλέον στο τραπέζι έχουν τεθεί και τα έξτρα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 στο 3,5% του ΑΕΠ.

Κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονται, ωστόσο, αισιόδοξοι ότι το ΔΝΤ θα πέσει έξω στις προβλέψεις του για το πλεόνασμα, καθώς, όπως επισημαίνουν το έχει κάνει και στο παρελθόν.

Photo: AFP

The post Σε ρυθμούς διαπραγμάτευσης η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα