Σε επτά δόσεις ο φόρος εισοδήματος

09:26 8/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε επτά μηνιαίες δόσεις θα εξοφλείται ο φόρος εισοδήματος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του την Τρίτη ότι η πρόταση του ΥΠΟΙΚ έχει γνωστοποιηθεί στους Θεσμούς κι αναμένεται απάντηση.

Όσον αφορά την έναρξη και την λήξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως οι δηλώσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν μετά από δύο μήνες, δηλαδή μέσα Μαΐου.

Με βάση το συγκεκριμένο

χρονοδιάγραμμα, η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων, είναι απαραίτητο να περάσουν από την Βουλή ορισμένες διατάξεις σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (από 3 σε 7) αλλά και σχετικά με την ακύρωση τεκμηρίων στους φορολογούμενους με ελάχιστο εισόδημα το 2015, από περιστασιακή απασχόληση, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Φυσικά υπάρχει και η εκκρεμότητα σχετικά με την διάταξη που αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Σχετικά με το νέο φόρο ακινήτων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε πως η εξόφλησή του θα αρχίσει λογικά τον Ιούλιο. Ο φόρος ακινήτων, πρόσθεσε, θα υπολογιστεί με νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες κι όχι με νέο σύστημα που θα έχει ως βάση του εμπορικές τιμές και πρόβλεψη για μικρό αφορολόγητο όριο.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Σε επτά δόσεις ο φόρος εισοδήματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα