Σχεδίασε ένα σπίτι, ένα δέντρο κι έναν άνθρωπο. Και ανακάλυψε τι σημαίνει για σένα

14:03 11/2/2020 - Πηγή: iPop

Κάθε άτομο είναι μοναδικό με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι, όπως όλοι έχουμε την μοναδική μας υπογραφή, τα μικρά μας σχέδια και ο τρόπος που σχεδιάζουμε, χρησιμεύουν επίσης ως μοναδικές πηγές πληροφοριών που λένε πολλά για τον αληθινό εαυτό μας. Όταν σχεδιάζουμε, υποσυνείδητα προβάλλουμε τα κύρια χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας πάνω στο κομμάτι του χαρτιού που έχουμε μπροστά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σχέδια είναι τόσο σημαντικά, ειδικά και για τη ψυχοσύνθεση των παιδιών. Το τεστ

προσωπικότητας με το σπίτι, το δέντρο και τον άνθρωπο που σου λέμε να κάνεις θα αποκαλύψει πολλά για σένα!

Τι είναι το τεστ προσωπικότητας με το σπίτι, το δέντρο και τον άνθρωπο;

Το λεγόμενο The House- Tree-Person Test (HTP) αποκαλύπτει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Πολλοί χρησιμοποιούν μάλιστα το συγκεκριμένο τεστ σε συνεντεύξεις για δουλειά.

Πώς θα κάνεις το τεστ;

Πάρε ένα χαρτί και σχεδίασε ένα δέντρο, ένα σπίτι κι έναν άνθρωπο. Αμέσως μετά, πήγαινε παρακάτω για να μάθεις τι σημαίνουν για σένα αυτά που σχεδίασες.

Τι σημαίνει το σχέδιό σου;

Διαστάσεις: Δείχνουν το επίπεδο της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής σου. Κάλυψες όλο το χαρτί ή ένα μικρό του μέρος;

Ένταση: Πόσο δυνατά πίεσες το μολύβι στο χαρτί; Η πίεση δείχνει την αποφασιστικότητά σου και πόσο άνετα νιώθεις όταν παίρνεις αποφάσεις. Εάν πάτησες μια γραμμή από πάνω μπορεί να είσαι ανασφαλής, ενώ εάν έκανες πολύ καθαρές γραμμές μάλλον είσαι τελειομανής.

Σαφήνεια: Εάν τα σχέδιά σου είναι ξεκάθαρα, έχεις αρμονία στη ζωή σου.

Η εικόνα του σπιτιού

Το σπίτι αντιπροσωπεύει τις οικογενειακές σχέσεις, το πώς βλέπεις και ερμηνεύεις την οικογενειακή ζωή. Λέει πολλά για το πώς αισθάνεσαι για τις οικογενειακές αξίες γενικά και την οικογένειά σου ειδικότερα.

Οροφή: Αντιπροσωπεύει την πνευματική ζωή και τη φαντασία σου.Καμινάδα: Η συναισθηματική και σεξουαλική ζωή. Ο καπνός που βγαίνει από την καμινάδα συμβολίζει την εσωτερική ένταση.Τοίχος: Η σταθερότητα και τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς σου.Πόρτες και παράθυρα: Η σχέση σου με τον περιβάλλοντα κόσμο, το κοινωνικό πλαίσιο και το επίπεδο ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σύνολο.Δρομάκια: Δείχνουν εάν αφήνεις τους άλλους να μπαίνουν στη ζωή σου.Έδαφος: Επαφή με την πραγματικότητα.Η εικόνα του δέντρου

Το δέντρο συμβολίζει την υποσυνείδητη πλευρά της προσωπικότητάς σου κι όλα όσα θέλεις να κρατάς για σένα.

Φύλλωμα: Οι ιδέες, οι σκέψεις και η αυτοαντίληψη. Εάν είναι πυκνό, είσαι επινοητικός ή έχεις πολλές σκέψεις.Κλαδιά: Συμβολίζουν τις κοινωνικές επαφές, τις φιλοδοξίες και το επίπεδο ικανοποίησης ή απογοήτευσης που έχεις απ’ την κοινωνική σου ζωή.Κορμός: Συμβολίζει την αίσθηση που έχεις για τον εαυτό σου, αλλά και τον ίσως άκαμπτο του χαρακτήρα σου. Εάν έχεις καμπύλες μπορεί να δείχνει ότι προσαρμόζεσαι εύκολα.Ρίζες: Συμβολίζουν την επαφή σου με το υποσυνείδητο σου, το ένστικτο σου και τον προσανατολισμό σου στη ζωή.Έδαφος: Συμβολίζει την επαφή με την πραγματικότητα αλλά και το πόσο σταθερός νιώθεις σε κάθε περίσταση της ζωής σου. Αν δεν το έχεις ζωγραφίσει, ίσως η καθημερινότητα σε ζορίζει.Η εικόνα του ανθρώπου

Ο άνθρωπος δείχνει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, την αντίληψή σου για τον κόσμο αλλά και το εάν συνυπάρχουν αρμονικά η κοινωνική και εσωτερική σου ζωή.

Κεφάλι: Συμβολίζει την ευφυΐα, την επικοινωνία, τη φαντασία, την κοινωνικότητα. Εάν έχεις ζωγραφίζει μεγαλύτερο κεφάλι από σώμα μάλλον είσαι πολύ έξυπνος.Μαλλιά: Δείχνουν τη σεξουαλικότητα και την όρεξή σου για σεξ.Μάτια: Δείχνουν την κοινωνικότητα και το πώς αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου.Στόμα: Συμβολίζει το πόσο απολαμβάνεις τα πράγματα, τη σεξουαλικότητα σου και τη λεκτική επικοινωνία. Αν το στόμα είναι ίσιο, ίσως είσαι απόλυτος.Μύτη: Είναι φαλλικό σύμβολο.Λαιμός: Είναι η σχέση σου με τις παρορμήσεις.Χέρια: Δείχνουν την τρυφερότητα, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα, αλλά μπορεί να εκφράζουν κι επιθετικότητα.Πόδια: Δείχνουν την επαφή με την πραγματικότητα και την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο.Πέλματα: Συμβολίζουν τη σεξουαλικότητα και το πόσο προσγειωμένος είσαι.Κάνε κι αυτό το τεστ:

Η μια λέξη που καθορίζει την πηγή όλων των προβλημάτων σου

Το άρθρο Σχεδίασε ένα σπίτι, ένα δέντρο κι έναν άνθρωπο. Και ανακάλυψε τι σημαίνει για σένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα