Σάλος με της αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά- Διευκρινιστική εγκύκλιος από τη ΓΓΔΕ

17:18 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Καταργείται η μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ κάτι το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη ημέρα του Ιουνίου.

Μάλιστα, την Δευτέρα εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχετική με τις αυξήσεις ΦΠΑ εγκύκλιος η οποία δίνει σχετικές διευκρινήσεις.

Να θυμίσουμε πως η αύξηση του ΦΠΑ ψηφίστηκε στη Βουλή πριν περίπου μία εβδομάδα.

Σε ποια νησιά καταργείται η μείωση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ;Στη ΣύροΣτη ΘάσοΣτην ΤήνοΣτην ΚάρπαθοΣτη ΜήλοΣτη ΣκύροΣτην ΑλόννησοΣτην ΚέαΣτην ΑντίπαροΣτη Σίφνο

Να θυμίσουμε βέβαια πως για τα νησιά Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο, η κατάργηση ισχύει ήδη από 01.10.2015.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του ΓΓΔΕ:«Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 23% σε 24%. Καταργείται η μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Σύρο,Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο (για τα νησιά Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο, η κατάργηση ισχύει ήδη από 01.10.2015).

Βάσει των νέων διατάξεων:

«Ο μειωμένος κατά 30% συντελεστής ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται από 16% σε 17% για όσα νησιά ισχύει το ευνοϊκό καθεστώς μέχρι 31.12.2016.Ο διαμορφούμενος συντελεστής ΦΠΑ για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα αναπροσαρμόζεται από 18,70% σε 19,35% στην τιμή λιανικής πώλησης. Επισημαίνεται ότι με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου δεν επέρχεται καμία αλλαγή στους δύο μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 13% και 6% οι οποίοι εφαρμόζονται για τα αγαθά που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα III του Κώδικα ΦΠΑ».

The post Σάλος με της αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά- Διευκρινιστική εγκύκλιος από τη ΓΓΔΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα