Ρωσία: Πού αναζητούν συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους; Συνεχίζονται οι έρευνες

08:29 26/12/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι τα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους ενδεχομένως να έχουν διασκορπιστεί κι εκτός των συνόρων, εξέφρασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Maxim Sokolov.

«Ορισμένα κομμάτια του ρωσικού Tu-154 μπορεί να έχουν διασκορπιστεί στην Αμπχαζία», είπε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο Ρώσος Υπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε τη βούληση της γειτονικής Δημοκρατίας να βοηθήσει τη Μόσχα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά από συνομιλίες που έγιναν τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της

Αμπχαζίας.

«Είναι δεδομένο ότι ορισμένα θραύσματα θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα. Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοί μας στην Αμπχαζία είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις έρευνες και διάσωσης», τόνισε ο Sokolov.

Τεχνικό πρόβλημα ή λάθος του πιλότου

Στις σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Μεταφορών απέκλεισε την τρομοκρατία ως πιθανή αιτία για την συντριβή του αεροσκάφους και σημείωσε πως η πτώση είναι αποτέλεσμα πιθανόν κάποιου τεχνικού προβλήματος ή λάθους του πιλότου.

Σήμερα οι βασικές θεωρίες δεν περιλαμβάνουν την τρομοκρατία και υποθέτουμε ότι η αιτία ήταν είτε τεχνικά προβλήματα ή κάποιο λάθος του πιλότου. Αλλά το υπογραμμίζω ότι μόνον μια έρευνα μαζί με την επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων του υπουργείου Άμυνας θα μας πει με βεβαιότητα

Στη Μόσχα η ταυτοποίηση των θυμάτων

Η ταυτοποίηση των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας θα γίνει στη Μόσχα, σύμφωνα με ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μια απόφαση, η οποία τώρα κοινοποιήθηκε στους συγγενείς (των θυμάτων), ότι η ταυτοποίηση (των σορών) θα διεξαχθεί στη Μόσχα… Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος. Το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί αύριο το πρωί», είπε απ’ την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας το βράδυ της Κυριακής.

Photo: AP

The post Ρωσία: Πού αναζητούν συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους; Συνεχίζονται οι έρευνες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα