Δύο νεκροί απ’ την πτώση ελικοπτέρου στον Σχοινιά- Δείτε το live της πτήσης λίγο πριν την πτώση | Video

10:16 23/6/2017 - Πηγή: iPop

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους απ’ την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σχοινιά. Ο τρίτος επιβαίνοντας του ελικοπτέρου φέρει τραύματα κι έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας με τρία άτομα πλήρωμα κατέπεσε στον υδροβιότοπο του Σχοινιά, ένα βαλτώδες σημείο, και οι αρμόδιες Αρχές διεξήγαγαν νωρίτερα επιχείρηση απεγκλωβισμού των τριών επιβαινόντων.

Η τραγωδία σημειώθηκε αφού το ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία αεροψεκασμού για κουνούπια.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης

Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο άτομα επιβεβαιώθηκαν ότι είναι νεκρά, ενώ ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, νεκροί είναι ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας φύλακας της περιοχής του Σχοινιά, ενώ τραυματίας είναι ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του.

Ο κ. Φιλίππου σημείωσε πως μετά τον αεροψεκασμό, ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν μαζί πάνω από την περιοχή, όμως, το ελικόπτερο χτύπησε σε σύρματα και συνετρίβη.

#απεγκλωβισμός δύο ατόμων χωρίς τις αισθήσεις τους από ψεκαστικό ελικόπτερο, μετά από πτώση του στον υδροβιότοπο του Σχοινιά.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 23, 2017

Στο σημείο βρίσκονται 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Το σημείο της πτώσης είναι πολύ κοντά στο ελικοδρόμιο.

Από την πτώση του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους ο πιλότος και ο φύλακας κωπηλατοδρομίου. Ο τρίτος επιβαίνων νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με κατάγματα στα πλευρά και στην ωμοπλάτη και θλάσεις σε άλλα σημεία του σώματός του.

Ο πιλότος

Ο φύλακας του κωπηλατοδρομίου

O ένας από τους επιβαίνοντες έκανε Live μετάδοση τη στιγμή της πτήσης

Ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας που επέβαινε στο ελικόπτερο έκανε live μετάδοση στο Facebook τη στιγμή της πτήσης.

Στο βίντεο φαίνεται πως το ελικόπτερο σταδιακά χάνει ύψος και διακόπτεται ξαφνικά.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση για την μοιραία πτήση του ψεκαστικού ελικοπτέρου:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες» σημειώνεται στην ανακοίνωσή της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με την δράση του ελικοπτέρου:

«Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου».

Τα συλλυπητήρια του Κ. Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε με ανάρτηση στο Twitter έστειλε τα συλλυπητήρια του:

Συλλυπητήρια στις οικογένειες του χειριστή του ελικοπτέρου & του φύλακα που έχασαν τη ζωή τους στον Σχοινιά. Άμεση διερεύνηση των αιτιών.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) June 23, 2017

Photo: EUROKINISSI /ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

The post Δύο νεκροί απ’ την πτώση ελικοπτέρου στον Σχοινιά- Δείτε το live της πτήσης λίγο πριν την πτώση | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα