«Ψωμί σε αναμονή» μια κίνηση ανθρωπιάς από τους Κοζανίτες που ξέρουν τι σημαίνει «βοήθεια»

13:25 18/10/2016 - Πηγή: iPop

Μια κίνηση ανθρωπιάς για τους συμπολίτες τους, που χρειάζονται βοήθεια στον δύσκολο καθημερινό τους αγώνας, αποφάσισαν να κάνουν οι Κοζανίτες.

Το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης «Προφήτης Ηλίας» και η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης συνεργάστηκαν και έφεραν στην πόλη το «ψωμί σε αναμονή».

Τι είναι το ψωμί σε αναμονή;

Μια άξια συγχαρητηρίων σκέψη. Η ιδέα της βέβαια είναι πολύ απλή αλλά τόσο σημαντική. Ο πελάτης που ψωνίζει από το φούρνο,

μπορεί να προπληρώσει ένα επιπλέον ψωμί και το αφήνει «σε αναμονή» για όποιον το έχει ανάγκη.

Θυμίζουμε, πως παρόμοιες δράσεις με διαφορετικά, όμως, είδη υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κοζάνης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μίλησε στο iPop.gr και μας εξήγησε όλα όσα θα θέλουμε να μάθουμε για τη συγκεκριμένη δράση.

Πότε ξεκίνησε η δράση σας;Πριν από περίπου ένα μήνα όταν συζητήσαμε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Το θέμα ζητηθήκε στο Δ.Σ. και έτσι μπήκαμε και επίσημα στην λειτουργία του.Πως το δέχτηκαν οι πολίτες της Κοζάνης;Οι Κοζανίτες το έχουν πάρει από την καλή του πλευρά. Όσοι έχουν θέληση βοηθούν για να δείξουν τη στήριξη τους στους πολίτες που δυστυχώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.Πως γίνεται η διαδικασία της πληρωμής αλλά και της παραλαβής;Όλα τα αρτοποιία που συμμετέχουν στη δράση έχουν αναρτημένη απ΄έξω τη σχετική αφίσα. Οι πελάτες πληρώνουν το έξτρα ψωμί που επιθυμούν, χωρίς να το παίρνουν μαζί τους. Εμείς κολάμε την απόδειξη της συναλλαγής σ΄έναν πίνακα. Έτσι, όποιος επιθυμεί να λάβει τα σχετικά προϊόντα δεν έχει παρά να μας ρωτήσει τι υπάρχει διαθέσιμο.Τι θα θέλατε να πείτε στους πολίτες που θέλουν να παραλάβουν το ψωμί σε αναμονή;Να μην ντρέπονται γιατί αλλώστε τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ήδη πληρωμένα και να έρχονται να τα παίρνουν.Πόσοι από τους αρτοποιούς της πόλης συμμετέχετε;Το 98% του συνόλου των αντίστοιχων καταστημάτων που υπάρχουν στη περιοχή.Έχετε σκεφτεί να επεκτείνεται τη δράση και σε άλλες περιοχές;Σιγά-σιγά έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε και σε αντίστοιχες δράσεις στα κοντινά χωριά και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα.Μελλοντικά σχέδια; Σκέφτεστε να ενισχύσετε κι άλλο τις δράσεις σας;Για την περίοδο των εορτών σκεφτόμαστε εκτός από χωμί σε αναμονή να έχουμε και εδέσματα σε αναμονή, όπως κουραμπιέδες μελομακάρονα κ.α.

The post «Ψωμί σε αναμονή» μια κίνηση ανθρωπιάς από τους Κοζανίτες που ξέρουν τι σημαίνει «βοήθεια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα