Ψηφίζουν για την απέλαση των αλλοδαπών οι Ελβετοί

13:17 28/2/2016 - Πηγή: iPop

Στις κάλπες με σκοπό να λάβουν απόφαση την απέλαση των αλλοδαπών βρίσκονται σήμερα, Κυριακή, οι Ελβετοί πολίτες. Το δημοψήφισμα εστιάζει στην πρόταση να απελαύνονται αλλοδαποί όταν παραβιάζουν τον νόμο, για οποιοδήποτε αδίκημα.

Η εν λόγω πρόταση για απέλαση των αλλοδαπών υποβλήθηκε από το αντιμεταναστευτικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο μάλιστα αξίζει να σημειωθεί

πως έχει τη μεγαλύτερη ισχύ από τα κόμματα που βρίσκονται στο Εθνικό Συμβούλιο.

Σημείωση!

Να τονιστεί πως το 1999 οι Βρυξέλλες και η Βέρνη είχαν από κοινού αποφασίσει να εφαρμόσουν τη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων.

Βέβαια, η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας, Σιμονέτα Σομαρούγκα, έχει ήδη καταδικάσει την πρόταση την οποία τίθεται σε δημοψήφισμα επισημαίνοντας πως είναι «απάνθρωπη».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια γραμματέας του SVP, Ζίλβια Μπερ, σε δηλώσεις της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφερε ότι η χώρα της δεν έχει επιδείξει αρκετά σκληρή στάση κατά των εγκληματιών και είπε πως ποτέ μέχρι στιγμής «δεν έχει χρησιμοποιήσει η απειλή της απέλασης ως μέσο».

Μάλιστα, από το Δεκέμβριο η ελβετική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως στα σχέδια της είναι η μείωση της μετανάστευση από την ΕΕ.

The post Ψηφίζουν για την απέλαση των αλλοδαπών οι Ελβετοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα