«Ψευδολύση» η αποπομπή της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν

11:33 13/2/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της Μέρκελ όπου υπερασπιζόταν την ζώνη Σένγκεν, Γκάμπριελ και Στάινμαϊερ συνυπογράφουν επιστολή στην οποία υποστηρίζουν πως είναι «Ψευδολύση» η αποπομπή της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν αλλά καλούν την χώρα να παρακάμψει τη γραφειοκρατεία και πραγματοποιήσει όλα όσα έχει δεσμευθεί.

Κοινή δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητούν με επιστολή τους, απευθυνόμενοι στους επικεφαλής σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Στο κείμενο της επιστολής τους χαρακτηρίζεται ως «ψευδολύση» η αποπομπή της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν:

Ο επίσημος ή ο de facto αποκλεισμός μιας χώρας μέλους από τη Σέγκεν είναι μια ψευδολύση που δηλητηριάζει την ευρωπαϊκή συζήτηση. Κανείς δεν μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ειδικά αγνοώντας τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη

«Μια απόλυτη απομόνωση από όσους ζητούν προστασία θα ήταν αντίθετη στις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας» προσθέτουν.

Βεβαίως, οι κκ Γκάμπριελ και Στάινμαϊερ τονίζουν πως η Ελλάδα έχει υποχρέωση να αφήσει στην άκρη την γραφειοκρατία και να κάνει πράξη όλα όσα έχει δεσμευτεί να πράξει.

Όπως επισημαίνουν οι δύο άνδρες σκοπός της ΕΕ πρέπει να είναι η μείωση των προσφυγικών ροών.

The post «Ψευδολύση» η αποπομπή της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα