Πρώτη μέρα που έκοψες το τσιγάρο; Όλα τα tips που χρειάζεσαι για την πρώτη κρίσιμη βδομάδα

17:01 5/6/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα, ξύπνησες το πρωί, ντύθηκες και πήγες στη δουλειά λέγοντας ότι θα κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από τα τσιγάρα σου. Έφτασες στη δουλειά σου, πέρασε η πρώτη ώρα, η δεύτερη… Είσαι σημαντικά πιο αποφασισμένη και ταυτόχρονα και πιο υπομονετική ώστε να μη ξανακυλήσεις. Όταν περάσεις την πρώτη μέρα που έκοψες το τσιγάρο, έρχεται και η πρώτη βδομάδα. Μπορείς να τα καταφέρεις απλά για να σε διευκολύνουμε έχουμε να σου δώσουμε κάποια tips για αυτή τη δύσκολη αλλά πολύ σημαντική αρχή!

Πρώτη μέρα που έκοψες το τσιγάρο; Όλα τα tips που χρειάζεσαι

Η πρώτη εβδομάδα μετά τη διακοπή του καπνίσματος μπορεί να σου φανεί σαν να είσαι σε τρενάκι. Τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σου στερούνται κάτι που έχουν συνηθίσει. Ενώ αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια ανεπιθύμητα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνει η εβδομάδα μετά την διακοπή του καπνίσματος ευκολότερη!

Pexels Τι να περιμένεις από την έλλειψη της νικοτίνης

Είτε χρησιμοποιείς κάποιο βοήθημα είτε απλά ξύπνησες ένα πρωί και αποφάσισες να κόψεις το τσιγάρο, θα αισθανθείς κάποια δυσφορία λόγω της απόσυρσης από τη νικοτίνη όταν σταματήσεις το κάπνισμα. Φυσικά, το σώμα σου αντιδρά στην απουσία όχι μόνο της νικοτίνης, αλλά και όλων των άλλων χημικών ουσιών στα τσιγάρα που εισπνέεις τακτικά. Τα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι σαν της γρίπης, είναι κοινά κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες διακοπής του καπνίσματος. Επιπλέον, μπορεί να αντιμετωπίσεις ευερεθιστότητα, άγχος και αυξημένη όρεξη, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων έλλειψης. Το ποσό της δυσφορίας που θα αντιμετωπίσεις εξαρτάται εν μέρει από το πόσο καλά φροντίζεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

PexelsΕλαχιστοποίησε τις επιπτώσεις από την απόσυρση της νικοτίνης

Η απόφαση να σταματήσεις το κάπνισμα είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία. Ακόμα και αν δεν μπορείς να αποφύγεις τις σωματικές και διανοητικές συνέπειες της απόσυρσης από τη νικοτίνη, μπορείς να εργαστείς για να τις ελαχιστοποιήσεις. Δημιούργησε μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους σταμάτησες να καπνίζεις και φρόντιζε να το διαβάζεις κάθε μέρα. Θα σε βοηθήσει να θυμηθείς γιατί το κάνεις αυτό τις μέρες που τα πράγματα μπορεί να γίνονται δύσκολα. Επίσης, μπορείς να εφαρμόσεις αυτές τις στρατηγικές στη ρουτίνα σου:

Ισορροπημένη διατροφήΣνακ για τις φορές που νιώθεις λαιμαργίαΜην παραλείπεις γεύματα μέσα στη μέραΞεκίνα το περπάτημαΠίνε πολύ νερόΔοκίμασε να ελαττώσεις τον καφέ και να δοκιμάσεις το τσάιΒαθιές αναπνοέςΚράτα τον εαυτό σου απασχολημένοΕπιβράβευσε την προσπάθεια που κάνεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρώτη μέρα που έκοψες το τσιγάρο; Όλα τα tips που χρειάζεσαι για την πρώτη κρίσιμη βδομάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα