Προσοχή! Αυτές οι τροφές σε γερνούν γρηγορότερα

12:25 29/7/2020 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις συνέχεια φυσικούς ή τεχνητούς τρόπους για να παραμένεις νέα, χρησιμοποιώντας διάφορες κρέμες ομορφιάς ή κάνοντας botox στο δέρμα σου, αλλά ήξερες πως μόνη σου τρώγοντας αυτές τις τροφές «γερνάς» τον εαυτό σου; Κι όμως το κάνεις! Επειδή η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία σου και στο πόσο γρήγορα γερνάς, δες ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις αν θες να… τρενάρεις τα γηρατειά σου! Οι τροφές που σε

γερνούν είναι 3 βασικές και δυστυχώς δεν μπορείς πάντα να τις αποφεύγεις.

Μπορείς, όμως, σίγουρα, όσο γίνεται, να περιορίσεις την κατανάλωσή τους και να τρως πιο υγιεινά!

Αυτές είναι οι τροφές που σε γερνούν γρηγορότεραΖάχαρη

Όσο γλυκιά είναι για τον ουρανίσκο σου, τόσο «αλμυρή» είναι στην υγεία σου. Η ζάχαρη, τόσο μικροσκοπική και γλυκιά, τρελαίνει τον ουρανίσκο σου κάθε φορά που τη δοκιμάζεις είτε σκέτη, είτε στον καφέ σου, είτε σε κάποιο γλυκό, όμως συμβάλει στην πρόωρη γήρανση σου. Καθώς εισβάλει στον οργανισμό σου, έχει την τάση να προσκολλάται στις πρωτεΐνες που βρίσκονται μέσα σου.

Μέσω μιας διεργασίας που ονομάζεται γλυκοζυλίωση, καταστρέφει τις δύο πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της ελαστικότητας και σταθερότητας του δέρματος σου, το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Γι’ αυτό καλό θα είναι να την περιορίσεις πριν δεις τις πρώτες ρυτίδες στο πρόσωπό σου!

Αλάτι

Άλλο ένα συστατικό που δεν μπορείς να αποχωριστείς από το καθημερινό σου διατροφικό πρόγραμμα, νοστιμίζοντας τις τροφές σου, είναι το αλάτι. Ωστόσο, παρά το ότι δεν σε παχαίνει πολύ, προκαλεί έντονη κατακράτηση υγρών στο σώμα σου, και κατά συνέπεια αφυδάτωση, μια κατάσταση η οποία σχετίζεται με την γήρανση του δέρματος σου.

Σύμφωνα με μελέτες, η διατροφή με χαμηλή πρόσληψη αλατιού μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης στο δέρμα σου! Ακόμα να πειστείς πως πρέπει να το περιορίσεις;

Αλκοόλ

Δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και εκατοντάδες έρευνες πως το αλκοόλ παίζει καθοριστικό ρόλο στην μείωση των χρόνων ζωής για κάθε ποτό που καταναλώνεται! Για το λόγο αυτό η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με προσοχή. Εάν, πάλι, είσαι από τους φανατικούς οπαδούς του ποτού, καλύτερα να περιοριστείς σε πιο «ελαφριά» ποτά, όπως η μπύρα και το κρασί που δεν βλάπτουν τόσο την υγεία σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Απ’ την άλλη αν θες να δείχνεις νεότερη, για διάβασε αυτό:

Οι τροφές που κρατούν τις γκρίζες τρίχες… μακριά!

Photo: Pexels

Το άρθρο Προσοχή! Αυτές οι τροφές σε γερνούν γρηγορότερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα