Προς συμφωνία για το ασφαλιστικό;

22:56 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Προς συμφωνία για το ασφαλιστικό φαίνεται να οδεύουν Κυβέρνηση και Θεσμοί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Οι Θεσμοί φέρεται να έχουν αποδεχθεί την ελληνική πρόταση.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης, η μεγάλη απόσταση που υπήρχε ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Θεσμούς έχει εξαλειφθεί και η πρόταση των δανειστών είναι πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο πως κλείνει η εθνική σύνταξη στα 345 ευρώ για 15 χρόνια ασφάλισης και στα 384 ευρώ

για 20 χρόνια ασφάλισης.

Την ίδια στιγμή, φέρεται να εισάγεται κλίμακα ποσοστών προσαύξησης από 0,77 έως 2%, με στόχο την ενίσχυση των κινήτρων για εισφορές και εργασία.

Όσον αφορά τους νέους συνταξιούχους, πρόκειται να εφαρμόζονται κατευθείαν οι νέοι κανόνες.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω στοιχεία στην πράξη;Ασφαλισμένος με μισθό 600 ευρώ και 15 χρόνια ασφάλισης, θα λάβει σύνταξη 407 ευρώ. Με 35 χρόνια εισφορών, θα πάρει σύνταξη 560 ευρώ.Ασφαλισμένος με 800 ευρώ μισθό και 20 χρόνια ασφάλισης, θα λάβει σύνταξη 492 ευρώ.Ασφαλισμένος με 1.000 ευρώ μισθό και 25 χρόνια ασφάλισης, θα λάβει σύνταξη 564 ευρώ.

Οι επικουρικές αναμένεται να μειωθούν κατά 30%, το εφάπαξ κατά 15% και το μέρισμα κατά 32%.

Οι ευνοϊκές διατάξεις για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες φέρεται να περιλαμβάνονται στις προτάσεις που εγκρίθηκαν.

Ζήτημα ορίου στην ηλικία σύνταξης χηρείας θέτουν οι Θεσμοί

Οι Θεσμοί φαίνεται πως έθεσαν ζήτημα για όριο στην ηλικία σύνταξης χηρείας. Οι δανειστές φέρεται πως ζητούν να μειωθεί το όριο ηλικίας στα 57 ή 58 χρόνια.

Παράλληλα, προτείνουν πρόβλεψη για όσους έχουν ανήλικα παιδιά, οι οποίοι θα παίρνουν σύνταξη χηρείας για τρία έτη.

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι χορήγηση σύνταξης χηρείας αντίστοιχη στο 70% της σύνταξης του αποθανόντος για 3 χρόνια και στη συνέχεια στο 50% μέχρι ο επιζών να φθάσει τα 65 του χρόνια.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Προς συμφωνία για το ασφαλιστικό; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα