Προς αναζήτηση κοινής θέσης για το προσφυγικό

07:54 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Η διαμόρφωση μιας κοινής θέσης για το προσφυγικό είναι το ζητούμενο στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που πραγματοποιείται στις 12:00, ωστόσο, οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων κάνουν το συγκεκριμένο σενάριο να φαντάζει σχεδόν απίθανο.

ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ασκούν σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού και διαφωνούν με πολύ συγκεκριμένες πτυχές της στρατηγικής που ακολουθείται.

Σκοπός

της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη συναίνεσης για το προσφυγικό ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Σημεία σύγκλισης Κυβέρνησης- αντιπολίτευσηςΑνάληψη ευθυνών από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.Πίεση στην Τουρκία για εκπλήρωση των δεσμεύσεών τηςΟικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσηςΆμεση δράση του ΝΑΤΟ χωρίς εμπόδια

ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων διαφωνούν με την άσκηση βέτο κατά την Σύνοδο Κορυφής, καθώς το θεωρούν επικίνδυνο. Ακόμα η αντιπολίτευση τονίζει ότι η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με το προσφυγικό.

Οι άξονες στους οποίους θα εστιάσει ο Αλέξης ΤσίπραςΕλλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους πρόσφυγες, όσο κι απέναντι στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηΕπιτάχυνση της μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα και επαναπροώθηση στην Τουρκία.Δίκαιη κατανομή των ατόμων σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.Επιτάχυνση της διάθεσης της οικονομικής ενίσχυσης στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροώνΤήρηση της συμφωνίας Τουρκίας- Ε.Ε. προκειμένου να σταματήσει η παράνομη διακίνηση και να περιοριστούν οι ροέςPhoto: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Προς αναζήτηση κοινής θέσης για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα