«Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την β’ αξιολόγηση»

20:09 7/11/2016 - Πηγή: iPop

Τρεισίμισι ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Eurogroup, με τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να ενημερώνονται για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι έγινε ενημέρωσε σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος και οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι προς όφελος όλων και τόνισε πως η Ελλάδα

θα είναι το επίκεντρο του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι το Ταμείο θα αποφασίσει για την συμμετοχή του μέσα στο 2017.

Για το χρέος τόνισε πως «για τα μακροπρόθεσμα μέτρα η συζήτηση θα γίνει μετά το 2018».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ απ’ την πλευρά του υπογράμμισε την πρόοδο που έχει γίνει στην χώρα μας και υπενθύμισε ότι «έχουμε ήδη εκταμιεύσει 31,7 δισ. ευρώ από τα 86 δισ. του τρίτου προγράμματος».

Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει με λεπτομέρειες για τα μέτρα για το ελληνικό χρέος. «Θα τα παρουσιάσουμε στις 5 Δεκεμβρίου».

O ίδιος συνέχισε για το χρέος συμπληρώνοντας ότι «το Eurogroup του Μαΐου είχε ζητήσει από τον ESM να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό σε τρεις τομείς, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο τον Νοέμβριο και στο Eurogroup τον Δεκέμβριο».

Μπορούμε να βρούμε λύσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Σε αισιόδοξο κλίμα και οι δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί. «Καλή η πρόοδος που καταγράφεται στην Ελλάδα».

Επιθυμητή και δυνατή συνολική συμφωνία τον Δεκέμβριο για την Ελλάδα: Θα σήμαινε έναρξη τ 2017 με πνεύμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης

Ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε πως την επόμενη εβδομάδα οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα «για τη συνέχιση της αξιολόγησης, στόχος να ολοκληρωθεί τ συντομότερο δυνατό».

Photo: ©INTIMEnews/ European Union

The post «Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την β’ αξιολόγηση» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα