Προφυλακιστέες η Ρούπα και η 25χρονη- Ανακοίνωση από την Εισαγγελία για το 6χρονο παιδί της- Video

17:16 6/1/2017 - Πηγή: iPop

Μετά από τη μήνυση που υπέβαλε η Πόλα Ρούπα και από την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωση σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν την αντιμετώπιση και την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού εξέδωσε και η Εισαγγελία Αθηνών. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό το παρελθόν της 25χρονης αναζητώντας στοιχεία για τη δράση

της, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να απολογηθούν και παραδέχθηκαν την συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα.

Φεύγοντας από την Ευελπίδων μαζί με την 25χρονη η Πόλα Ρούπα φώναξε «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση» ενώ πριν μπει στην Εισαγγελέα είχε φωνάξει: «Ζήτω η επανάσταση».

Τι αναφέρει η Εισαγγελία Πρωτοδικών;

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκεύης και συγκεκριμένα λίγο μετά από τις διευκρινίσεις του Υπουργείο Δικαιοσύνης η Εισαγγελία αναφέρεται στον 6χρονο γιο των Ρούπα- Μαζιώτη τονίζοντας πως τον συνοδεύει ειδικός ψυχολόγος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Παράλληλα, επισημαίνει, πως η προσωρινή άσκηση επιμέλειας έχει ανατεθεί στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων, ενώ ξεκαθαρίζει ότι επικοινωνία με το παιδί έχουν και η γιαγιά και η θεία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Η αστυνομία ξεσκονίζει το παρελθόν της 25χρονης:

Σύμφωνα με την αστυνομία και με βάση τα περίπου 800 ευρήματα που εντοπίσθηκαν στα σπίτια στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο, όπου η 25χρονη φέρεται να είναι συνεργός της Πόλα Ρούπα στον νέο βραχιόνα του Επαναστατικού Αγώνα.

Επίσης, επισημαίνεται πως στον νέο βραχίονα φέρεται να συμμετέχουν ακόμα 4 ή 5 άτομα από τον αναρχικό χώρο για τα οποία έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση από την Ρούπα για αρπαγή του γιου της- «Ψευδείς» χαρακτηρίζει το Υπ. Δικαιοσύνης τις αναφορές της

photo:INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Προφυλακιστέες η Ρούπα και η 25χρονη- Ανακοίνωση από την Εισαγγελία για το 6χρονο παιδί της- Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα