Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης στα παιδιά μας;

18:30 28/10/2014 - Πηγή: iPop

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τίθεται το θέμα για το εμβόλιο της γρίπης. Κάθε χρόνο περίπου 20.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών νοσηλεύονται με τον ιό της γρίπης. Και μπορεη γρίπη να μην φαντάζει κάτι σοβαρό, αλλά ο ιός μπορεί να αποβεί θανατηφόρος για παιδιά κάτω των 5 ετών, ειδικά αν έχουν προβλήματα υγείας όπως άσθμα. Βέβαια και αυτά που δεν έχουν προδιάθεση ύστερα από γρίπη μπορεί να έχου σοβαρές επιπτώσεις. Σύμφωνα με το Center Disease control and prevention ( CDC) του Σικάγο, 40% των παιδίων που πέθαναν απο τον ιό, τον προηγούμενο χρόνο, δεν είχαν προβλήματα και το 90% δεν είχε νοσήσει ποτέ.

Ο

κρύος καιρός που ξεκινά σιγά- σιγά και ο κόσμος που κάθεται μέσα στα ζεστά και μετά βγαίνει στο κρύο , βοηθούν στην ανάπτυξη του ιού. Σύμφωνα με τον καθηγητή Polsey του Centers Disease η καλύτερη λύση αντιμετώπισης του ιού είναι το εμβόλιο. Η καλύτερη περίοδος για τη χορήγηση του εμβολίου είναι αρχές του Φθινοπώρου όταν δεν έχει αρχίσει να διαδίδεται ακόμα ο ιός.

Ποιά παιδια χρειάζονται άμεσα το εμβόλιο: Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα Αν είχαν επαφή με άτομο που είχε τον ιό Ιστορικό με αλλεργία στο αυγόσχυρός πόνος στο λαιμό

Τώρα για όσουν έχουν μικρά παιδιά , μικρότερα των 6 μηνών, οι γιατροί προτείνουν :

Επαφές μόνο με άτομα που έχουν καθαρά χέριαΜακρία από ανθρώπους που είναι άρρωστοι

Οι γιατροί απορρίπτουν την φήμη ότι μπορεί κάποιος να μολύνθει από την χορήγησει του εμβολίου. Ο Polsey αναφέρει:
«Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ελαφρά συμπτώματα του ιού, όμως όσοι έχουν περάσει τον ιό, γνωρίζουν ότι τα συμπτώματα δεν είναι τόσο ελαφρά.»

The post Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης στα παιδιά μας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα