Πράγματα που δεν ήξερες ότι συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

15:15 6/2/2020 - Πηγή: iPop

Ενώ εσύ κάθεσαι στη θέση σου, παίζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι ή διαβάζεις το βιβλίο σου περιμένοντας την προσγείωση, πολλά συμβαίνουν στο αεροπλάνο και τα αγνοείς! Πιλότοι, αεροσυνοδοί και μηχανικοί αεροσκαφών άρχισαν να μιλάνε και να εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους ή βασικά τα μυστικά όσων συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης και δεν τα ξέρουν οι επιβάτες! Τι γίνεται στο αεροπλάνο, λοιπόν, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

Τι γίνεται στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης;Μάσκες οξυγόνου…

Από την στιγμή που θα πέσει η μάσκα οξυγόνου υπάρχουν μόνο 15 λεπτά διαθέσιμου οξυγόνου. Πριν

φρικάρεις… αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για τον πιλότο ώστε να κατεβάσει το αεροσκάφος σε υψόμετρο όπου οι επιβάτες θα μπορούν να αναπνεύσουν κανονικά!

Το νερό στις τουαλέτες…

Ό, τι κι αν κάνεις, μην πιεις νερό από τις τουαλέτες! Ιδανικά μην πλύνεις και τα χέρια σου μ’ αυτό! Οι μηχανικοί έλεγξαν τη δεξαμενή νερού σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα συντήρησης και παρατήρησαν πως διάφορα παράσιτα άντεχαν στα προϊόντα καθαρισμού.

Τα φώτα στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση

Όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται τη νύχτα, χαμηλώνουν τα φώτα στην κομπίνα ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν το αεροσκάφος κατά την εκφόρτωση, τα μάτια σου να έχουν ήδη προσαρμοστεί στο σκοτάδι, έτσι θα είσαι σε θέση να δεις καλύτερα έξω από το αεροπλάνο.

PexelsΟι τουαλέτες…

Κλειδώνεις την πόρτα στις τουαλέτες και αισθάνεσαι «ασφαλής» ότι δεν πρόκειται να μπει κανένας. Και όμως η πόρτα ανοίγει και απέξω! Στην πόρτα, στην εξωτερική πλευρά, υπάρχει ένας μηχανισμός κλειδώματος κρυμμένος πίσω από το σήμα «απαγορεύεται το κάπνισμα». Απλά σήκωσε το σηματάκι και σπρώξε τη βίδα για να ξεκλειδώσεις.

Τελικά γιατί πρέπει να κλείνεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

To φαγητό…

Οι 2 πιλότοι τρώνε διαφορετικά φαγητά και δεν επιτρέπεται να μοιράζονται τα γεύματα τους. Αυτό γίνεται για να αποτρέψουν τον διπλό δηλητηριασμό! Αν ανταλλάξουν τελικά το φαγητό μπορεί και να απολυθούν!

UnsplashΗ προσγείωση…

Όταν είσαι σ’ ένα αεροσκάφος και ο πιλότος το προσγειώνει απότομα –ειδικά αν έχει άσχημο καιρό- δεν το κάνει γιατί δεν γνωρίζει πώς να προσγειώσει το αεροπλάνο ομαλά αλλά έτσι πρέπει να γίνει! Αν ο αεροδιάδρομος είναι γεμάτος με νερό το αεροπλάνο πρέπει να ακουμπήσει στο έδαφος απότομα ώστε να «σκάσει» μέσα στα νερά και να αποφύγει να γλιστρήσει το αεροσκάφος! «Οι προσγειώσεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από ελεγχόμενες συγκρούσεις!», λέει χαρακτηριστικά ένας πιλότος.

Οι πιλότοι…Οι μισοί πιλότοι κοιμούνται κατά τη διάρκεια των πτήσεων και το 1/3 από αυτούς ξυπνάνε μόνο και μόνο για να δουν ότι και ο συγκυβερνήτης κοιμάται!Oι πιλότοι πληρώνονται με τις ώρες που έχουν γράψει στον αέρα. Γι’ αυτό τον λόγο οι περισσότεροι πετάνε πιο αργά από το κανονικό για να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Η μόνη φορά που κάνουν το ταξίδι με μεγαλύτερη ταχύτητα είναι όταν ο πύργος ελέγχου τους το επιβάλλει ή είναι η πτήση της επιστροφής στο σπίτι τους!

Όσα λένε πιλότοι αεροσυνοδοί και εσύ σαν επιβάτης δεν καταλαβαίνεις!

Οι βαλίτσες…

Έφτασες στον γκισέ της αεροπορικής εταιρείας για να κάνεις check in και να παραδώσεις την βαλίτσα σου… αφήνεις την βαλίτσα και ελπίζεις ότι θα φτάσει άθικτη στον προορισμό σου! Ακόμα και αν γράφει πάνω «εύθραυστο» ή «αυτή η πλευρά πάνω»… ΔΕΝ θα του δώσουν καμία σημασία! Σε κάθε πτήση έχουν να βολέψουν πάνω από 100 βαλίτσες, το μόνο που θα κάνουν είναι να την βολέψουν σε κάποια τρύπα!

Μαξιλάρια κουβέρτες…

Έχεις μεγάλη πτήση και κάνει και λίγο κρύο. Ζητάς μαξιλαράκι και κουβέρτα. Κακώς! Όλα αυτά αποθηκεύονται δίπλα στους κάδους σκουπιδιών. Οι πλειοψηφία των αεροσυνοδών παραδέχονται ότι τα μόνα καινούργια και καθαρά μαξιλάρια-κουβέρτες ήταν σε καινούριες πτήσεις ή καινούρια αεροσκάφη… καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο!

Ακουστικά..

Μπορεί τα ακουστικά που μοιράζουν στις πτήσεις να είναι μέσα σε ζελατίνα αλλά ποτέ δεν είναι καινούργια!

Unsplash/whereslugo

Τώρα που έμαθες τι γίνεται στο αεροπλάνο, μάλλον θα αλλάξεις πολλές συνήθειές σου την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις!

Διάβασε και αυτό:

Πράγματα που κάθε αεροσυνοδός προσέχει πάνω σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πράγματα που δεν ήξερες ότι συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα