Πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες για το 2017;

18:49 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Στις 6 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 7 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια, με βάση το πρόγραμμα, το οποίο ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπουργείο Παιδείας.

Πιο

συγκεκριμένα, για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα έχουν διάρκεια από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πρόγραμμα του υπουργείου, τα αποτελέσματα των εξετάσεων πρόκειται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Όπως γίνεται συνήθως πριν τις Πανελλαδικές, θα πραγματοποιηθούν οι απολυτήριες εξετάσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο: «οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες και αφορούν αποκλειστικά την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να έπονται των απολυτηρίων».

Επομένως τα μαθήματα έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 9 Μαΐου. Έτσι οι απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 11-26 Μαΐου 2017. Οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2017.

Τα απολυτήρια του Μαίου επιτρέπεται να δοθούν, πριν κατατεθούν τα μηχανογραφικά, πρακτική, η οποία παρέχει δεύτερη ευκαιρία για λήψη απολυτηρίου στους μαθητές, οι οποίοι δεν θα έχουν περάσει.

Όπως, άλλωστε ορίζει και ο ν.4452/2017 , ο οποίος πρόσφτατα κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή, στα τέλη Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄τάξης, καθώς και των υπόλοιπων τάξεων.

Ο νόμος προβλέπει, ακόμα, τρίτη εξεταστική περίοδο για όσους τελειώνουν το Λύκειο, η οποία θα διεξαχθεί αρχές Σεπτεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο έχουν την ευκαιρία, εφόσον πάρουν στα χέρια τυς το απολυτήριό τους, να γραφτούν, εφόσον θέλουν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄των ΕΠΑΛ, με σκοπό να πάρουν κάποια ειδικότητα.

Τι θα ισχύσει για τα γυμνάσια;

Στα γυμνάσια, τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέχρι τις 26 Μαΐου, ενώ τρεις ημέρες θα δοθούν για επανάληψη της διδακτέας ύλης ή/και σε εκδηλώσεις των σχολείων, αλλά και στην παράδοση των ελέγχων.

Από την 1 Ιουνίου έως και την 9 Ιουνίου θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ακόμα, για πρώτη φορά από τις 13 έως και τις 23 Ιουνίου θα εφαρμοστεί η ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους, οι οποίοι θα εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις, στις 26 και 27 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος οι Πανελλήνιες- Ο νέος τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ που μελετά το Υπ. Παιδείας

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες για το 2017; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα