Πόσα χρήματα θα δώσει η Ελλάδα για την συριακή κρίση;

19:56 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Το ποσό που θα δώσει η Ελλάδα για την συριακή κρίση ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Λονδίνο στα πλαίσια της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την Συρία.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η Ελλάδα θα προσφέρει 300.000 ευρώ για την συριακή κρίση. Τόνισε πως είναι ένα συμβολικό ποσό αλλά ο αγώνας των Ελλήνων

για βοήθεια στους πρόσφυγες είναι ανεκτίμητος.

Πόσα χρήματα θα δώσουν οι άλλες χώρες;

Γερμανία 2,3 δισ. ευρώΜ. Βρετανία 1,2 δις ευρώ στερλίνεςΗΠΑ 900 κατ. δολαρίων, ενώ είχε ήδη δώσει 4,5 διςΓερμανία 2,3 διςΝορβηγία 1,2 δις ευρώΓαλλία 1 δις

Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο εστίασαν στην πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κα. Μέρκελ για τα θετικά στοιχεία τα οποία παρουσιάζει η οικονομία της Ελλάδας και εστίασε στην πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που έχει κατατεθεί.

Μίλησε για την σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και στη συνέχεια οι δύο τους συμφώνησαν πως ο Φεβρουάριος θα αποτελέσει κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης βρέθηκε με τον κ. Κάμερον

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον με τον Αλέξη Τσίπρα οι δύο τους εστίασαν στο προσφυγικό.

Συζητήθηκε η σημασία της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους Σύρους πρόσφυγες στις γειτονικές στη Συρία χώρες, η οποία αξίζει να τονιστεί πως περιλαμβάνεται στους στόχους της Διάσκεψης Δωρητών.

Βασική θέση στην συζήτηση είχαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Επίσης, οι δύο άντρες αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην εξαμερή συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Ντ. Τούσκ, την Καγκελάριο της Γερμανίας, κα. Ά. Μέρκελ, τον Καγκελάριο της Αυστρίας, κ. Β. Φάιμαν, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, κ. Μ. Ρούτε, και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Α. Νταβούτογλου.

«Συζητήθηκε η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στην εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, και στην προώθηση ενός αξιόπιστου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Πόσα χρήματα θα δώσει η Ελλάδα για την συριακή κρίση; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα