“Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

14:01 20/11/2021 - Πηγή: iPop

Όταν βρισκόμαστε σε μια στιγμή απόγνωσης εξαιτίας ενός λεκέ ή απλώς δεν ξέρουμε ακριβώς πώς πρέπει να καθαρίσουμε ένα σημείο του σπιτιού μας συχνά καταφεύγουμε στο μέρος που έχει όλες τις απαντήσεις: στο google! Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς ερωτήσεις σχετικά με το καθάρισμα στην αγαπημένη μηχανή αναζήτησης και εμείς τις συγκεντρώσαμε και τις απαντάμε για σένα!

Πώς να καθαρίσω τον φούρνο

Εάν δεν θες να χρησιμοποιήσεις χημικά αυτός είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να καθαρίσεις τον φούρνο σου. Θα χρειαστείς:

3 κουταλιές μαγειρική σόδα1 κουταλιά αλάτι1 κουταλιά νερό

Αυτό το μείγμα αν το ανακατέψεις γίνεται μια παχιά πάστα -κάτι σαν οδοντόκρεμα για να καταλάβεις καλύτερα. Απλά, άπλωσε την με ένα σφουγγάρι στο φούρνο και άσε την να δράσει για μια περίπου ώρα. Στη συνέχεια πάρε την πάστα από την εσωτερική επιφάνεια του φούρνου σου με μια πετσέτα και είσαι έτοιμη. Το ερώτημα “Πώς να καθαρίσω τον φούρνο” έχει απαντηθεί.

Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων

Ορισμένες φορές ο κάδος του πλυντηρίου μυρίζει άσχημα και χρειάζεται σίγουρα να τον καθαρίσεις. Ο πιο απλός τρόπος είναι να βάλεις ένα πρόγραμμα πλύσης στη μέγιστη θερμοκρασία (χωρίς φυσικά τα ρούχα). Τοποθέτησε λίγο απορρυπαντικό και… πάτα το κουμπί! 

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου καθαριστικό. Πώς;

Θα χρειαστείς:

1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα2 φλιτζάνια ξύδι1/4 φλιτζάνια νερό

Αρχικά, ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με το νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο σημείο όπου ρίχνουμε το απορρυπαντικό. Ξεκινάμε μια πλύση. Στη συνέχεια, βάζουμε  μέσα στον κάδο τα δύο φλιτζάνια ξύδι και ξεκινάμε κανονικά μια ολοκληρωμένη πλύση σε υψηλή θερμοκρασία. Δες εδώ πώς μπορείς να καθαρίσεις και τα υπόλοιπα μέρη του πλυντηρίου σου.

Pixabay

Πώς να καθαρίσω το σίδερο

Εάν ψάχνεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα σίγουρα ήρθες αντιμέτωπη με την καταστροφή ενός ρούχου εξαιτίας της βρωμιάς που συχνά κολλάει πάνω στο σίδερο. Για να καθαρίσεις το σίδερό σου εξωτερικά πάρε ένα μεγάλο, καθαρό, υγρό πανί και σκούπισε πάνω από μια ελαφρώς ζεστή πλάκα.

Εάν χρησιμοποιείς φύλλα στεγνωτηρίου μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικά. Γύρισε το σίδερο στο χαμηλό και τρίψε μερικά φύλλα στεγνωτηρίου πάνω από την πλάκα για να αφαιρέσεις τη συσσωρευμένη βρωμιά Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις λίγη συνηθισμένη λευκή οδοντόκρεμα με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις τη συσσώρευση βρωμιάς στη βάση.

Πώς να καθαρίσω τον καναπέ

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσεις τον καναπέ σου ανάλογα με το υλικό και το ύφασμά του.

Ηλεκτρική σκούπα: Αυτόν που την ανακάλυψε θες να τον βρεις και να τον φιλήσεις. Είναι ο σωτήρας σου. Έτσι και αυτή την φορά η σκούπα σου και ο καλός κυριούλης που την έφερε στην ζωή σου, θα σε βγάλει για ακόμα μία φορά από την δύσκολη θέση. Για να καθαρίσεις τον καναπέ σου με την σκούπα σου, αφαίρεσε το μπροστινό της εξάρτημα. Καθάρισε κυρίως τα δύσκολα σημεία του καναπέ, δηλαδή, τις γωνίες.Λάδι και πανί: Αν ο καναπέ σου έχει ξύλινα σημεία καθάρισε τα με ένα βαμβακερό πανί στο οποία έχεις στάξει μόνο μια σταγόνα λάδι. Πρόσεχε μόνο μην λερώσεις το ύφασμα.Στεγνό καθάρισμα υφάσματος: Αν το κάλυμμα δεν βγαίνει για να το πλύνεις στο πλυντήριο , μην αγχώνεσαι. Πρώτα πέρασε το με την ηλεκτρική σκούπα για να απορροφήσεις την σκόνη και τα σκουπιδάκια και στην συνέχεια πέρνα όλη την επιφάνεια του με ένα βρεγμένο και στημένο πανί. Μπορείς αυτό το πανί που θα χρησιμοποιείς να το έχεις βουτήξει σε μαλακτικό ρούχων αν θες ο καναπές σου να μοσχομυρίσει και στα δύσκολα σημεία (στους λεκέδες) μπορείς να επιμείνεις τρίβοντας λίγο παραπάνω, χρησιμοποιώντας υγρό πιάτων.Δερμάτινος καναπές: Αν ο καναπές σου είναι δερμάτινος αυτό που έχεις να κάνεις είναι πιο απλό. Μπορείς να τον περάσεις με ειδικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και καθαρίζουν δερμάτινες επιφάνειες ή αν δεν είναι πολύ λερωμένος να τον περάσεις με ένα βρεγμένο πανί.Freepik

Πώς να καθαρίσω το στρώμα

Για να καθαρίσεις σε βάθος ένα στρώμα θα χρειαστείς ορισμένα υλικά και αντικείμενα τα οποία καλό είναι να τα έχεις πρόχειρα πριν ξεκινήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Ηλεκτρική σκούπα με το μικρό στόμιο μπροστάΚαθαριστικό πιάτων για τους λεκέδεςΑπορρυπαντικό πλυντηρίουΣόδαΠανιά καθαρισμούΚρύο νερό

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσεις τις κηλίδες είναι να ψεκάσεις με το καθαριστικό και στη συνέχεια να το σκουπίσεις με ένα καθαρό λευκό πανί. Αφού φύγει ο λεκές πρέπει να σκουπίσεις την επιφάνεις του στρώματος σε εκείνο το σημείο με ένα άλλο καθαρό πανί. Εάν δε μπορείς να βγάλεις το στρώμα σου στον ήλιο και στον καθαρό αέρα τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απλώσεις στο στρώμα τη σόδα. Πασπάλισε τη σόδα και άφησε τη για κάποιες ώρες.

Η μαγειρική σόδα θα διαλύσει το οξύ και θα απορροφήσει τυχόν υπολειπόμενη υγρασία ή μυρωδιά. Όσο περισσότερο αφήσεις τη σόδα τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει, ιδανικά άνοιξε και το παράθυρο ώστε να μπει καθαρός αέρας και ήλιος. Οι ακτίνες UV του ήλιου θα βοηθήσουν να σκοτωθεί οποιοδήποτε βακτήριο στο στρώμα. Στη συνέχεια, καθάρισε τη σόδα και αναποδογύρισε το στρώμα. Επανέλαβε τη διαδικασία και για την άλλη πλευρά και είσαι έτοιμη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο “Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα