Πως να φροντίσεις τις πατούσες του σκύλου σου!

11:33 6/11/2014 - Πηγή: iPop

Τα σκυλάκια δεν φορούν παπούτσια όπως εμείς αλλά όπου και να πάνε ό,τι και να κάνουν οι πατούσες είναι πάντα γυμνές και απροστάτευτες! Πολλές φορές τα σκυλάκια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πατούσες τους που αν δεν τις πάρουμε χαμπάρι σύντομα, ο σκύλος θα έχει πιο προβλήματα.

Πως να τα προστατεύεις;Αν τα πατουσάκια του σκύλου είναι ξηρά τότε παρουσιάζουν ρωγμές.Για να τα ενυδατώσεις μην χρησιμοποιήσεις λοσιόν για ανθρώπους αλλά ειδική για σκύλους.
Όταν την βάλεις κάνε τοποθέτησε την έτσι ώστε να κάνεις και μασάζ στο πόδι και η λοσιόν να φτάσει και ανάμεσα στα δάχτυλα.Κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών η βόλτα παγώνει τις πατούσες του σκύλου που ακουμπάει στον παγωμένο δρόμο. Άμα έχει χιονίσει κιόλας και ο δρόμος έχει αλάτι ακόμα χειρότερο! Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίζεις τις πατούσες του σκύλου σου με λίγο ζεστό νερό, μετά από κάθε βόλτα.Επίσης δεν πρέπει ο σκύλος να πατάει σε πολύ ζεστές επιφάνειες γιατί μπορεί να βγάλει φουσκάλες. Αν συμβεί αυτό θα χρειαστείς αντιβακτηριακό σαπούνι.Πολλές φορές με το σκάψιμο μπορεί ο σκύλος να γρατζουνίσει ή χτυπήσει το μαξιλαράκι της πατούσας. Αν συμβεί αυτό μπορείς να βάλεις μια αντιβακτηριακή κρέμα και αν δεις ότι δεν είναι καλύτερα τότε πρέπει να το δει ένας ειδικός.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Πως να φροντίσεις τις πατούσες του σκύλου σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα