Πώς να εξαφανίσεις τα έντομα από το σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά – Τα μυστικά που θα σου «λύσουν» τα χέρια!

13:45 18/6/2022 - Πηγή: iPop

Με τρία πράγματα συνδέουμε το καλοκαίρι: με την παραλία, τις διακοπές αλλά και τα έντομα που πολλαπλασιάζονται λόγω της ζέστης και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα εξουδετερώσουμε. Και ποιος άραγε δεν ενοχλείται από την παρουσία αυτών των βρωμερών και ενοχλητικών πλασμάτων; Νομίζω κανείς μας! Ευτυχώς η εξαφάνισή τους δεν απαιτεί μόνο τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών που μπορούν να βλάψουν εσένα ή την οικογένειά σου. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι να απαλλαγείς από τα έντομα και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει μερικούς

από τους πιο αποτελεσματικούς.

Πες αντίο στα έντομα! Το καλύτερο DIY φυσικό εντομοαπωθητικό που πραγματικά κάνει δουλειά!

Ποιοι είναι οι πιο φυσικοί τρόποι να απαλλαγείς από τα έντομα;Ο βασιλικός κρατά τις μύγες μακριά

Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μύγες από τη λίστα με τα ενοχλητικά έντομα! Βουίζουν στα αυτιά σου και μπλέκονται στο φαγητό σου. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να μην τις θέλεις τριγύρω σου. Ευτυχώς υπάρχει λύση για το πρόβλημα αυτό.

Ο βασιλικός θα εξαφανίσει αμέσως την παρουσία των μυγών στο σπίτι σου, καθώς δεν τους αρέσει η μυρωδιά του. Τοποθετώντας μερικές γλάστρες με βασιλικό γύρω ή μέσα στο σπίτι (δίπλα σε ένα παράθυρο ή στο τραπέζι της κουζίνας) θα προσθέσει μια υπέροχη, φρέσκια μυρωδιά στον χώρο σου και θα κρατήσει τις μύγες μακριά. Μια άλλη επιλογή είναι να βάλεις μερικά αποξηραμένα φύλλα βασιλικού σε ένα μικρό σακουλάκι και να το τρίψεις γύρω από τις πόρτες, το μέρος όπου μπαίνουν οι μύγες στο σπίτι.

Mε το σαπούνι πιάτων θα απαλλαγείς από τα μυρμήγκιαUnsplash

Συνήθως δεν θεωρούμε τα μυρμήγκια επιβλαβή, ωστόσο πίστεψέ με, είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης του μεσημεριανού σου γεύματος.

Ένας τρόπος να πεις αντίο μια για πάντα σε αυτά είναι να αναμείξεις λίγο νερό και σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το μόνο που μένει να κάνεις είναι να ανακινήσεις το μείγμα και να ψεκάσεις γύρω από τις περιοχές της κουζίνας όπου βρίσκεις τα περισσότερα μυρμήγκια.

Κουνούπια: Γιατί τσιμπούν εσένα και όχι τον διπλανό σου;

Στις αράχνες δεν αρέσουν τα εσπεριδοειδή

Οι αράχνες αποτελούν νούμερο 1 φοβία για πολλούς ανθρώπους. Ενώ οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ικανές να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον άνθρωπο, η σκέψη και μόνο στο θέαμα τους είναι αποκρουστική.

Αφαίρεσε λοιπόν τη φλούδα από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι κ.λπ.) και τρίψε τις επιφάνειες όπου μπορεί να στήσουν τον ιστό τους οι αράχνες (συνήθως τους αρέσει να κρύβονται στις γωνίες του σπιτιού).

Λάδι μαγειρικής και σιρόπι για κατσαρίδεςUnsplash

Και μόνο η θέα μιας κατσαρίδας μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση και να σε κάνει να φύγεις τρέχοντας από το σπίτι; Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς! Και μπορεί τα διάφορα σπρέι που χρησιμοποιούμε να είναι αποτελεσματικά, ωστόσο είναι πολύ επιβλαβή τόσο για την υγεία, όσο και για το περιβάλλον.

Γι’ αυτό λοιπόν, πάρε ένα άδειο μπουκάλι κρασί και άπλωσε το κάτω μέρος του με λίγο σιρόπι σφενδάμου. Στο πάνω μέρος του μπουκαλιού τρίψε λίγο μαγειρικό λάδι. Αυτό το πολύ απλό παρασκεύασμα είναι ικανό να παγιδεύσει και να σκοτώσει τις κατσαρίδες στη στιγμή!

Αλάτι για τους ψύλλους

Οι ψύλλοι είναι ένα τρομερό παράσιτο και μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο τόσο για τον χώρο σου, όσο και για τα κατοικίδιά σου. Ένας φυσικός τρόπος για να απαλλαγείς από αυτά είναι η χρήση αλατιού. Άπλωσε το αλάτι γύρω από τις προβληματικές περιοχές του σπιτιού, καθάρισε και επανάλαβε για μερικές μέρες.

Εντόπισες ψύλλους στο σπίτι; Όλα όσα θα σε βοηθήσουν να τους διώξεις χωρίς κόπο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να εξαφανίσεις τα έντομα από το σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά – Τα μυστικά που θα σου «λύσουν» τα χέρια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα