Πώς να διπλώσω σεντόνια και πετσέτες για να μην πιάνουν πολύ χώρο στην ντουλάπα; Η μέθοδος KonMari που θα σε σώσει

14:26 3/10/2022 - Πηγή: iPop

Η οργάνωση της ντουλάπας σου και το σωστό δίπλωμα των σεντονιών μπορεί να σου φαίνεται ένα πολύωρο και χαοτικό task, αλλά με τα σωστά tips πίστεψέ με θα γίνει παιχνιδάκι! Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο και εφαρμόζοντας τα παρακάτω μυστικά, η ντουλάπα σου θα σου φαίνεται τόσο οργανωμένη που θα λατρεύεις απλά να την ανοίγεις και να την κοιτάς. Θα είσαι περήφανη και θα γίνει κάτι σαν το νέο σου χόμπι. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις;

Άδειασε
την ντουλάπα και κάνε την απογραφή σου

Ξεκίνησε αδειάζοντας ολόκληρη την ντουλάπα και στη συνέχεια φτιάξε στοίβες με τα αντικείμενα που θέλεις να κρατήσεις, να πετάξεις ή να δωρίσεις.

Αφαίρεσε αντικείμενα που δεν ανήκουν στη ντουλάπα σου και αποφάσισε εάν υπάρχει άλλος χώρος στο σπίτι σου όπου μπορούν να αποθηκευτούν ή να χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, εγώ για χρόνια ολόκληρα κρατούσα τα επιτραπέζια παιχνίδια μου στην ντουλάπα χωρίς κανέναν λόγο, το μόνο που κατάφερνα είναι να μην έχω αρκετό χώρο.

Οργάνωση μιας ντουλάπας που δεν έχω τι να βάλω

Στη συνέχεια, κατηγοριοποίησε τι έχεις και τι θέλεις να κρατήσεις στην ντουλάπα σου. Ένας καλός – εμπειρικός κανόνας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να έχεις δύο σετ σεντόνια και πετσέτες ανά υπνοδωμάτιο.

Τέλος, δώρισε οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πλέον. Σκισμένα σεντόνια και παλιές πετσέτες συχνά χρησιμεύουν στα καταφύγια ζώων.

«Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου;» Να έχεις το σχέδιο και τα μέτρα της ντουλάπας σου!

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε και πας για ψώνια, φρόντισε να μετρήσεις τον χώρο σου, συμπεριλαμβανομένου του πλάτους, του βάθους και του ύψους κάθε ραφιού. Τράβηξε φωτογραφίες ή σχεδίασε τις ιδέες σου.

Στη συνέχεια, μπορείς να ελέγξεις κάθε δωμάτιο για να δεις αν υπάρχει κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να το επανατοποθετήσεις. Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσα δοχεία ή καλάθια έχεις ήδη τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να οργανώσεις και να αποθηκεύσεις τα λευκά σου είδη. 

Μόλις αποφασίσεις να κάνεις νέες αγορές, αγόρασε μόνο αντικείμενα που πραγματικά χρειάζεσαι και να θυμάσαι: Δεν χρειάζεται να τοποθετούνται όλα σε κουτί αποθήκευσης. Δοκίμασε να αποθηκεύσεις τις πετσέτες σου διπλωμένες όμορφα στο ράφι χρησιμοποιώντας διαχωριστικά ραφιών.

Συνδύασε τα πράγματά σου!

Ένα από τα αγαπημένα μου hacks για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων είναι να τα συνδυάζω μαζί. Σε μία μαξιλαροθήκη, δοκίμασε να τοποθετήσεις και την άλλη ασορτί μαξιλαροθήκη, όπως και το ασορτί σεντόνι. Έτσι δε θα χάνεις χρόνο ψάχνοντας το σετ.

Πώς να κάνεις πετσέτες και σεντόνια να μυρίζουν “μανούλα”

Μάθε πώς να διπλώνεις σωστά

Αυτό το hack θα κάνει τις πετσέτες σου να φαίνονται λες και τις πήρες μόλις από το κατάστημα! Σε βοηθά, επίσης, να εξοικονομήσεις και αποθηκευτικό χώρο.

Δίπλωσε τις πετσέτες σου κατά πλάτος και στη συνέχεια φέρε το κάτω μέρος προς τα πάνω στο ένα τρίτο της. Στη συνέχεια, δίπλωσε τις πετσέτες σου στη μέση κατά μήκος κι έπειτα τρεις φορές μέχρι να δημιουργήσεις το τέλειο τετράγωνο. Ακολούθησε την ίδια τεχνική και με τις πετσέτες χεριών. Για τις μεγάλες πετσέτες, όπως είναι εκείνες για την θάλασσα, δοκίμασε να τις διπλώσεις και να τις τοποθετήσεις στα πιο ψηλά ράφια.

Πώς να διπλώνεις σωστά τις πετσέτες με λάστιχο;

Πολύ σημαντικό είναι να μάθεις να διπλώνεις σωστά τα σεντόνια με λάστιχο, κάτι που δυσκολεύει τους περισσότερους από εμάς! Σύμφωνα με την μάστερ της οργάνωσης Marie Kondo, για να διπλώσεις ένα σεντόνι με λάστιχο, πρέπει να το κρατήσεις απ’ τις γωνίες που σχηματίζονται και να διπλώσεις 1/3 προς το κέντρο. Στη συνέχεια, κάνε το ίδιο κι απ’ την άλλη πλευρά. Δίπλωσε μετά στη μέση και μετά ξανά στη μέση.

Αποθήκευση κατά προτεραιότητα

Καθώς αποθηκεύεις και αποφασίζεις πού να τοποθετήσεις τα αντικείμενα στην ντουλάπα σου, σκέψου τη λειτουργικότητα κάθε αντικειμένου. Δοκίμασε να τοποθετείς τα εποχιακά είδη ψηλά, αφού τα χρησιμοποιείς μία φορά το χρόνο. Για αντικείμενα που χρησιμοποιούμε πιο συχνά, τοποθέτησέ στο ύψος των ματιών σου. 

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μία οργανωμένη ντουλάπα και να σου εξοικονομήσου περισσότερο αποθηκευτικό χώρο! Πες ναι στις ντουλάπες που έβλεπες και πάντα ζήλευες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να διπλώσω σεντόνια και πετσέτες για να μην πιάνουν πολύ χώρο στην ντουλάπα; Η μέθοδος KonMari που θα σε σώσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Πώς, KonMari,pos, KonMari